clanak False

Do jeseni: Ljetna pozornica Tuškanac i šetnica Dubravkin put

Ostrogovićeva ljetna pozornica na Tuškancu bit će dovršena do kraja kolovoza. U isto vrijeme bit će dovršen i Dubravkin put sa šetnicom, javnom rasvjetom i urbanom opremom, a za mjesec dana slijedi tehnički pregled novog Jazz kluba ispod Gradske kavane - najavljeno je na gradonačelnikovu obilasku gradilišta u središtu grada.
06.06.2011.


Ostrogovićeva ljetna pozornica na Tuškancu bit će obnovljena do kraja kolovoza i to u originalnim gabaritima po izvornom projektu. U isto vrijeme bit će dovršeno i temeljito uređenje Dubravkinog puta, s šetnicom, javnom rasvjetom, edukativnim panoima i urbanom opremom - najava je s današnjeg obilaska gradonačelnika Milana Bandića aktualnih gradilišta u gradskom središtu.

Postojeća ljetna pozornica koja se temelji na izvornom projektu Kazimira Ostrogovića iz 1950. - 1957. sada je već poprimila finalni izgled. U sklopu prve etape radova sanirana su i opločena pristupna stubišta. Obnovljene su konstrukcija i krovište režijske kućice, gledalište i pozornica, a bočne padine očišćene su od nekvalitetnog raslinja i divlje vegetacije. Sve to uz obnovu sustava drenaže i odvodnje oborinskih voda s prostora gledališta, orkestra i bine.

U temeljitu obnovu ljetne pozornice na Tuškancu utrošit će se oko 2,3 milijuna kuna, a nešto više, točnije 2,8 milijuna kuna investira se i u šetnicu Dubravkin put.

Zagreb je jedan od rijetkih gradova u Europi koji u svome srcu ima šumu - komentirao je gradonačelnik najavivši tako još jedan zeleni biser koji će rado posjećivati Zagrepčani, ali i gosti našega grada. Opsežna rekonstrukcija, osim javnog kanala, obuhvaća podzemne kabele i cijevi za instalaciju javne rasvjete te stupove javne rasvjete. Ovih dana radi se posteljica šetnice Dubravkinog puta, a kako se čulo, završna obrada bit će u sipini. Prilikom uređenja posebna će se pažnja posvetiti padini uz šetnicu i rješavanju oborinske odvodnje. Ne treba zaboraviti odmorišta s edukacijskim panoima, klupama i košaricama za otpatke.

A Zagrepčani i gosti glavnoga grada Hrvatske zasigurno će sa zadovoljstvom posjećivati i novi Jazz klub na Trgu bana Jelačića, na 600 m2 ispod Gradske kavane. Za mjesec dana očekuje se tehnički pregled, a onda i uređivanje interijera. Bit će to mjesto raznovrsnog programa u samom srcu grada kakvo sada nedostaje, a koje će izgledom i kvalitetom sadržaja upotpuniti gradsku kulturno - turističku ponudu. U adaptaciju prostora dijela podruma Gradske kavane u Jazz klub, Grad je investirao 7,4 milijuna kuna, a kako je rečeno, najmoprimac će u interijer utrošiti dodatna četiri milijuna.

Zadovoljan viđenim, gradonačelnik je kao sljedeće korake najavio razgovore sa Zagrebačkom bankom o budućnosti bivšega Gradskog podruma kao još jednog upotpunjavanja sadržaja u samome srcu Zagreba, a nakon toga i uređenje poznate kavane Corso.


Gradske vijesti - 2011.