clanak False

Dodjela 50 škrinja otkrića osnovnim školama

Na prigodnoj svečanosti u Osnovnoj školi Matije Gupca, prve Škrinje otkrića danas su dobili ravnatelji 50 zagrebačkih osnovnih škola, a škole je odabrao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport...
31.03.2011.


(Hina) - Zaklada Siemens Stiftung donirala je 200 "Škrinja otkrića" koje Siemens Hrvatska u suradnji s gradovima i županijama dodjeljuje školama diljem Hrvatske, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Na prigodnoj svečanosti u Osnovnoj školi Matije Gupca, prve Škrinje otkrića danas su dobili ravnatelji 50 zagrebačkih osnovnih škola, a škole je odabrao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. Vrijednost donacije je oko 100 tisuća kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na prigodnoj svečanosti kako je edukacija osnova razvoja svakog društva te da mu je drago što uspješne tvrtke prepoznaju važnost ulaganja u mlade.

"Škrinju otkrića" čine dvije čvrste drvene kutije do vrha napunjene svim materijalima, opremom i priborom koji učenici i njihovi nastavnici trebaju kako bi izveli 22 znanstvena pokusa iz područja energije, elektriciteta, okoliša i zdravstva. U škrinjama su tako primjerice žarulje, električni motori, baterije, toplomjeri, velike grafičke prikaze ljudskog tijela i laboratorijske posude s rupicama za rekonstruiranje umanjene verzije postrojenja za pročišćavanje voda. U njoj se nalaze i upute za nastavnike u obliku DVD-a, brošure i tematske kartice na hrvatskom jeziku.

"Škrinja otkrića" ne samo da upoznaje učenike s prirodnim znanostima, nego se grupiranjem različitih materijala te izvođenjem i opisivanjem raznih pokusa poboljšavaju fine motoričke, jezične i kognitivne sposobnosti djece.


Gradske vijesti - 2011.