clanak False

Energija grada Zagreba KROZ 4 EKOLOGIJE

Na temu Energija gradaZagreb se predstavio na  Svjetskoj izložbi EXPO 2015. u Milanu!

U nedjelju, 18. listopada, u  17,40h, u reprezentativnom Auditoriumu milanske izložbe, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obići će zagrebački izložbeni prostor u društvu sa senatorom  Aldom Di Biaggijem .

Sudjelovanje glavnoga grada Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2015.  organizirano je uz zanimljiv interaktivni program koji oslikava Zagreb kao grad sa milijun srca čija se energija objedinjava i tematizira kroz četiri ekologije, odnosno, glavne teme: Voda, Priroda, Grad i Ljudi.

Zagreb se predstavlja kao grad kojega snažno oblikuje prisutnost vode, grad što ga karakterizira bio - raznolikost te kao grad tržnica visoke identifikacijske vrijednosti. Zagreb je i grad vitalne energije, neponovljivog identiteta i šarma što su ga stoljećima ugrađivali Zagrepčani – otvoreni, srdačni i druželjubivi.

U središtu pozornosti izložbenog prostora je „živo“ stablo graba koje predstavlja zagrebačke šume i prirodu kao izvor svježeg zraka šireg područja.
Kretanje u prostoru ide u smjeru kazaljke na satu i tu će posjetitelji razgledati plakate s informacijama o Zagrebu. Prva točka je upoznavanje s ENERGIJOM Zagreba i njegovim ekologijama. Sljedeće četiri točke su upoznavanje sa svakom ekologijom pojedinačno, krenuvši od VODE prema PRIRODI s jedne strane te GRADU i LJUDIMA s druge strane prostora.

U pozadini svega bit će prostor organiziranih događanja gdje posjetitelji mogu sjesti, zadržati se i sudjelovati.

Po obodu postava su „oblaci“ balona koji zaokružuju prostor i čine ga cjelinom.

Podsjetimo, iako Republika Hrvatska ove godine ne sudjeluje na Svjetskoj izložbi EXPO 2015. u Milanu, a napori Grada Zagreba da preuzme cjelokupnu organizaciju i sudjelovanje nažalost nisu urodili plodom, Zagreb se ipak, zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću i odličnim odnosima s institucijama u Republici Italiji, uspio uključiti u završnicu ovog važnog svjetskog događaja koji traje do 31. listopada i koji je okupio 145 država svijeta na temu Prehranjivanje planeta, energija za život.

  Dnevni program:

12:00 - 13:00   DJ Ivna F & Mapalma
13:00 - 13:30  Ana Hušman 'Plac'
13:30 - 14:15 DJ Ivna F & Mapalma
14.30 - 15.15  Suvremene vještice i organska hrana: Jadranka Boban Pejić
15.15 - 16.30   DJ Ivna F & Mapalma
16.30 - 17.15   Dizajn, hrana i žene: Ira Payer
16.30 – 17.40  DJ Ivna F & Mapalma
17.40 – 18.00  Upoznajte i pozdravite gradonačelnika Milana Bandića, talijanskog senatora Alda Di Biaggija.
18.00 - 19.00  Žene, hrana i posebne moći: Zvonimir Boban
19:00 – Proglašenje dobitnika nagrade besplatnog putovanja u Zagreb za dvije osobe
19.30 - 21.30  Matej Meštrović & Sudar Percussion svirka uživo, nagrade

Prije dolaska na prezentaciju grada Zagreba, gradonačelnik će u društvu senatora Alda di Biagia posjetiti Klaster Srbije i Crne Gore, a potom i Slovenski paviljon.
Gradonačelniku će se pridružiti i 28 srednjoškolaca iz Zagrebačkih škola – pobjednici Kviza o EXPO-u.


18:00 -19:00 Žene, hrana i posebne moći: Zvonimir Boban
19.00 - 19:30 Proglašenje dobitnika nagrade besplatnog putovanja u Zagreb za dvije osobe

U stankama će biti prikazivan kratki film o hrani, ženama i običajima autorice Ane Hušman pod nazivom 'Plac' (trajanje: 15 minuta) na središnjem zaslonu iznad pozornice
Zvukovnu podlogu će cijeli dan pružati dvije DJ-ice Ivna F i Mapalma koje će puštati filmsku glazbu pomiješanu s tipičnim gradskim zvukovima posebno pripremljenim za događaj EXPO.