clanak False

Europski tjedan mobilnosti

Danas, na Trgu P. Preradovića, bile su predstavljene aktivnosti koje će se održavati tijekom Europskog tjedna mobilnosti 2011., čija je ovogodišnja glavna tema Alternativna mobilnost.

16.09.2011.

 
Grad Zagreb i ove godine organizira i koordinira niz aktivnosti čime se uključuje u 10. Europski tjedan mobilnosti, a tim povodom, danas je na Trgu P. Preradovića zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potpisala povelju o pristupanju Grada Zagreba toj sedmodnevnoj manifestaciji koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, direkcije Enviroment DG. 

„Alternativna mobilnost“ ovogodišnja je glavna tema Europskog tjedna mobilnosti, a Grad Zagreb, koji je u konkurenciji preko 2000 europskih gradova redovno ostvarivao iznimno zapažen rezultat i bivao uvršten u prvih deset gradova, četvrtu se godinu zaredom prijavljuje za Mobility Award, nagradu koja se dodjeljuje gradovima koji su trajnim mjerama na području održivog prometa najbolje organizirali sedmodnevnu kampanju. 

Udruga Moj Bicikl, partner Grada Zagreba, u okviru manifestacije donirala je tri bicikla za zaposlenike gradske uprave promovirajući tako projekt „Biciklom na posao“, dok je zamjenica gradonačelnika uručila nagrade pobjednicima foto natječaja „Kretanje mojim kvartom“ u okviru projekta CIVITAS ELAN. 

Sutra u 10 sati, na jezeru Bundek, počinje „PARKiranje“, cjelodnevni vikend program sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, a za 22. rujna, Dan bez automobila, najavljene su „Zagrebačke žbice“ sa startom na Trgu P. Preradovića gdje će okupljeni biciklisti započeti svoju utrku.


Gradske vijesti - 2011.