clanak False

Gradonačelnik na gradilištima u GČ Novi Zagreb zapad i istok

Parkiralište u Turininoj ulici, radovi na održavanju tramvajskih pruga na Aveniji Dubrovnik i izgradnja tramvajskog kolosijeka u Zapruđu, lokacije su koje je,  sklopu redovnih ljetnih obilazaka, danas posjetio gradonačelnik Milan Bandić.

25.08.2011.


Parkiralište u Turininoj ulici, radovi na održavanju tramvajskih pruga na Aveniji Dubrovnik i izgradnja tramvajskog kolosijeka u Zapruđu, lokacije su koje je danas posjetio gradonačelnik Milan Bandić u sklopu svojih obilaska ljetnih gradilišta gradskih četvrti Novi Zagreb - zapad i Novi Zagreb - istok.

U Turininoj ulici započela je izgradnja parkirališta s predviđenih 450 mjesta, odvodnjom, javnom rasvjetom i uređenjem zelenih površina s otprilike 52 različite vrste stabala. Osim potrebe za novim parkirališnim mjestima na tom području, ova izgradnja će korisnicima omogućiti jednostavniji pristup zgradi porezne uprave. Završetak radova očekuje se u roku 60 dana.

Nakon toga, gradonačelnik je obišao radove na održavanju pruge na Aveniji Dubrovnik, od rotora do cestovnog prijelaza Trnsko. U blizini, od Sopota do rotora Savski gaj, radi se na obnavljanju dotrajalih tračnica i poboljšanju kvalitete prohodnosti prometa, što je također u nadležnosti ZET-a, te je njihov završetak predviđen za 5. rujna.

Na drugom kraju Novog Zagreba, ravnajući se prema tramvajskoj liniji, radi se na premještanju postojećeg stajališno-preticajnog kolosijeka linije br. 14 i izgradnji novog stajališta na Aveniji Dubrovnik – Zapruđe. Novo stajalište za linije 6 i 7 u zoni rotora za smjer zapad premjestit će se s prijašnjeg, koje je bilo unutar rotora, na peron gdje je prije bila 14-ica, dok će ona ubuduće stajati odmah pored, na novoizgrađenom stajalištu. Time se, osim poboljšanja prometa, namjerava povećati sigurnost putnika čemu će pridonijeti i novi semafor na pješačkom prijelazu. Također, predviđene su i nove nadstrešnice za tramvajska stajališta, a sami završetak radova očekuje se do kraja kolovoza.

Više o radovima možete pročitati ovdje.


Gradske vijesti - 2011.