clanak False

Gradonačelnik na Kosovu

Zagrebačko izaslanstvo, koje predvodi gradonačelnik Milan Bandić, sudjeluje na Drugoj konferenciji o lokalnoj samoupravi, koja se od 4. do 6. rujna održava u Prištini, a koja okuplja visoka državna izaslanstva iz regije, među kojima i izaslanstvo RH.
05.09.2011.

Na poziv potpredsjednika Vlade i ministra administracije lokalne samouprave Republike Kosova Slobodana Petrovića, zagrebačko izaslanstvo, koje predvodi gradonačelnik Milan Bandić, sudjeluje na Drugoj konferenciji o lokalnoj samoupravi, koja se od 4. do 6. rujna održava u Prištini, a koja okuplja visoka državna izaslanstva iz regije, među kojima i izaslanstvo RH, što ga predvodi ministar uprave Davorin Mlakar.

Prema protokolu, u sklopu boravka zagrebačkoga izaslanstva na Kosovu predviđeni su odvojeni susreti s vodstvom Grada Prištine, s ministrom gospodarskog razvoja Besimom Beqajem, ministrom okoliša i prostornog planiranja Dardanom Gashijem, te s predsjednikom Trgovinske komore Kosova Safetom Gerxhaliuom. Iz programa izdvajamo i posjet hrvatskoj zajednici u Janjevu, gdje će se gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, susresti sa župnikom don Matejom Palićem i predstavnicima Hrvatske udruge sv. Nikole.

Osim gradonačelnika Bandića, u ime Grada, u Prištinu će otputovati pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić, pročelnik Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo, pomoćnik pročelnika u Uredu za prostorno uređenje Mate Kraljević i predsjednik Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u domovinskom ratu i umirovljeni počasni narednik Naim Shala.

Već uobičajeno, u izaslanstvu su i predstavnici zagrebačkih gospodarstvenika koji će, zajedno s gradonačelnikom Bandićem i suradnicima, prisustovati sastanku s vodstvom Prištine, predstavnicima Ureda za urbanizam i zaštitu prostora, te predsjednikom Trgovinske komore Republike Kosovo.


Gradske vijesti - 2011.