clanak False

Gradonačelnik otvorio 4. Rujanfest

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je i službeno otvorio 4. Rujanfest, manifestaciju koja se na Bundeku održava do 25. rujna pod motom "Zabava za sve".

15.09.2011.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je i službeno otvorio 4. Rujanfest, manifestaciju koja se na Bundeku održava do 25. rujna pod motom "Zabava za sve".

"Svake godine je sve bolje i bolje i sve više naših sugrađana posjećuje Rujanfest. Mislim da to dobro radimo i pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da nam se pridruže svako popodne do kasno navečer na Bundeku. I jednog dana ćemo pričati o tome kao o Stuttgartu ili Muenchenu", kazao je Bandić.

Bandić i direktor Rujanfesta Darko Fuček nazdravili su kriglama pive i proslijedili ih publici i time je otvoren Rujanfest. Prije toga gradonačelnik je popio kavu sa ženama, žrtvama rata iz Vukovara za koje je organizirao i večeru.

Prije službenog otvorenja gradonačelnik Bandić se u šatoru "Zagrebačka kuća", uz tradicionalna zagrebačka jela, družio s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem s kojim se i srdačno "kucnuo" kriglama piva. Gosti zagrebačkog gradonačelnika bili su i gradonačelnik Mainza Jens Beutel te karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Tijekom 10-ak dana organizatori Rujanfesta su priredili raznovrsni program i zabavu za sve, a na 10 pozornica nastupiti će pop, rock i techno glazbenici te tamburaši. Na glavnoj pozornici nastupit će Colonia, Neno Belan, Marjan Ban i Diktatori, Jasmin Stavros, Zvonko Bogdan, Željko Joksimović, Neda Ukraden, Crvena jabuka, Jole, Slavonske lole, Dražen Zečić i Maja Šuput. Bit će tu i veliki zabavni park, a u 20 lokala nudit će se 80 vrsta piva iz Hrvatske i inozemstva. Generalni pokrovitelj je Zagrebačka pivovara, a manifestaciju logistički i financijski podupire Grad Zagreb.

Na Rujanfestu će biti i rock/bikers pozornica gdje će, uz ostale, nastupiti i Elemental i Gustafi, a svoje će specijalitete ponuditi Vukovarska, Sarajevska i Zagrebačka kuća te BC - kuća dobrog piva, Trubač kuća i Kuća leskovačkog roštilja, Urbana kuća, Slavonska kuća...


Gradske vijesti - 2011.