clanak False

Gradonačelnik predao ključeve grada kralju karnevala

Predajom ključeva grada kralju karnevala i njegovoj kćeri princezi, koje je u stopu pratila dvorska luda, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sinoć je, u gradskoj palači Dverce, u nazočnosti najbližih suradnika i visokih uzvanika, na dva tjeda odstupio s dužnosti.
25.02.2011.

Predajom ključeva grada kralju karnevala i njegovoj kćeri princezi, koje je u stopu pratila dvorska luda, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sinoć je, u gradskoj palači Dverce, u nazočnosti najbližih suradnika, na dva tjeda odstupio s dužnosti. Primopredaju gradske vlasti pomno su pratili visoki uzvanici, među kojima su viđeni gradonačelnik Mošinski, Crna kraljica – vladarica Medvedgrada, kralj Bela IV i Franjo Josip I. Jedinstvenom događaju prisustvovali su i Ljudevit Gaj, Sidonija Rubido, ali i atraktivna Micika iz Kabareta. U mnoštvu se izdvajala gospođa Lanski, najdugovječnija ZET-ova kondukterka, a sa smiješkom na licu, goste je primala grofica Buratti, vlasnica velebne gornjogradske palače. Naravno, događaj je neumorno bilježio neizostavni šnelfotograf, a na sigurnost pazio gradski stražar.

Tako je sinoć počeo Fašnik u Zagrebu, koji je, čulo se, nekako zamro zadnjih godina, iako datira još iz 18. stoljeća kada su se zagrebačke gospođe i gospoda rado maskirale na balovima u gradskim palačama.

Bogati fašnički program održavat će se u zatvorenim i otvorenim prostorima na velikom parkiralištu kod Bundeka. Svi su dobrodošli.

Vezani tekstovi: Od 24. veljače do 8. ožujka Fašnik u Zagrebu


Gradske vijesti - 2011.