clanak False

Gradonačelnik primio studente Ekonomskog i Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Nakon postizanja vrhunskih rezultate na Toyotinom takmičenju za izradu idejnog rješenja novog automobila, gradonačelnik Milan Bandić primio je studente Ekonomskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u društvu s koordinatorom Projekta, profesorom Nedeljkom Štefanićem.
02.06.2011.


Nakon što su postigli vrhunske rezultate na Toyotinom takmičenju za izradu idejnog rješenja novog automobila, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je studente Ekonomskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u društvu s koordinatorom Projekta, profesorom Nedeljkom Štefanićem.

Sudionici zagrebačkog tima ispričali su gradonačelniku da su na prijedlogu konceptualnog automobila za Toyota Motor Corporation iz Japana radili od sredine veljače do sredine travnja, a da su prvu prezentaciju održali početkom ožujka u Bruxellesu. Nakon toga, pozvani su i u središnjicu Toyote gdje je njhov rad naišao na posebne pohvale tvrtkinih inženjera i drugih svjetskih timova.

Čestitavši im na velikom uspjehu, i na tome što su Zagreb i Hrvatsku predstavili na najbolji mogući način, gradonačelnik Bandić naglasio je da Gradska uprava već deset godina sustavno ulaže u obrazovanje mladih, između ostalog, i stipendijama, a sve kako bi vrijedni mladi ljudi, talentirani i ustrajni, i dalje mogli razvijati svoje potencijale.

Podsjetivši na to da je suradnja s Toyotom započela je u rujnu 2009. i da se od tada kontinuirano razvija, profesor Nedeljko Štefanić naglasio je da je ovo tek jedan od projekata na kojima rade.

Zahvaljujući podršci gradonačelnika i Gradske uprave, osobito vezano uz rad Kreativnog centra Zagreb, vjerujem da ćemo razviti i realizirati mnoge inovativne ideje, dodao je na kraju koordinator Projekta.

Na susretu s gradonačelnikom bili su svi članovi uspješnog tima: Antonio Radović i Nives Kuhta, studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Gordana Habulin, Luka Mikac, Marko Matenda, Tilen Pigac i Katica Ladan iz Ekonomskog fakulteta, te dizajnerica Martina Spiroš i koordinatorica Paulina Matijašec.


Gradske vijesti - 2011.