clanak False

Gradonačelnik u GČ Gornja Dubrava

Dva nova objekta mjesnih odbora, jedan dječji vrtić u izgradnji, jedna obnovljena školska športska dvorana, jedan školski bazen i kulturni centar...rezime je današnjeg dvosatnog obilaska gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima, aktualnih gradilišta u Gradskoj četvrti Gornja Dubrava.
24.02.2011.

Fotografije s obilaska

 

Dva nova objekta mjesnih odbora, jedan dječji vrtić u izgradnji, jedna obnovljena školska športska dvorana, jedan školski bazen i kulturni centar, rezime je današnjeg dvosatnog obilaska gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima, aktualnih gradilišta u Gradskoj četvrti Gornja Dubrava.

Prva točka obilaska: upravo dovršeno potkrovlje u zgradi Mjesnog odbora Miroševec. Prema riječima predsjednika GČ Mirka Varata, radovi su se odvijali u dvije etape, a ukupan iznos od 400 tisuća kuna osiguran je iz sredstava malih komunalnih akcija za 2009. i 2010. Slijedi uređenje interijera.

U tijeku su radovi i u Novoselcu, gdje su dovršeni radovi na izgradnji samostojeće katnice, u kojoj će u prizemlju biti novi dječji vrtić, a na prvome katu uredit će se prostori za potrebe mjesnog odbora. Kako se čulo, i ovi se radovi financiraju iz sredstava malih komunalnih akcija. Ovaj put riječ je o iznosu od 800 tisuća kuna i sredstvima predviđenim za 2010.

U Osnovnoj školi Dr. Ante Starčević temeljito je obnovljena dotrajala športska dvorana stara pola stoljeća. Zahvat vrijedan 350 tisuća kuna financiran je dijelom kroz Vijeće GČ (250 tisuća kuna), a dijelom iz sredstava Ureda za obrazovanje, kulturu i šport (100 tisuća kuna).

Nakon adaptacije, koja je upravo u tijeku, u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke trebao bi se za sve zagrebačke školarce otvoriti i bazen uređen prema visokim školskim standardima. Bazen je star 35 godina, koliko je stara i sama škola, i jedini je bazen u Zagrebu koji je sagrađen unutar školskog objekta.

U sklopu današnjeg obilaska gradonačelnik je razgledao i Kulturni centar Dubrava, gdje se uređuje pročelje. Investiciju od pet milijuna kuna pokrili su Gradski ured za prostorno uređenje i izgradnju grada (dva milijuna) i Vijeće GČ (tri milijuna kuna). Na licu mjesta bilo je riječi i o imovinsko pravnim problemima u vezi s vlasništvom, koji se rješavaju dugi niz godina (izvanparnični postupak, postupci uknjižbe i zemljišno - knjižni ispravni postupci). Sastanak s vlasnicima dijela prostora koji je gradonačelnik najavio za sljedeći tjedan mogao bi početi razrješavati barem dio nagomilanih problema.


Gradske vijesti - 2011.