clanak False

Gradonačelnik u Gradskoj četvrti Podsljeme

 

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, gradilišta u Gradskoj četvrti Podsljeme.

30.08.2011.


Sanacija ulice Jazbina, koja je smještena dijelom u GČ Maksimir, a dijelom u Gradskoj četvrti Podsljeme, obnova krova i tornja kapelice Majke Božje sljemenske kraljice Hrvata i remont trosedežnice na Sljemenu, te sanacija odrona na Sljemenskoj cesti, radovi su koje je danas obišao gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u redovitom obilasku ljetnih gradilišta.

Prema riječima predsjednika GČ Podsljeme Drage Topolovca, rekonstrukcija ulice Jazbina odvijat će se u dvije faze, a zahvat će koštati oko 5 milijuna kuna. Uređenje nogostupa i zamjena kolničke konstrukcije, od raskrižja s ulicom Čret do raskrižje s ulicom Korana, započelo je 1. kolovoza i trebalo bi biti gotovo polovicom rujna, nakon čega slijedi zamjena vodoopskrbnog cjevovoda starog 50 godina na dijelu ulice Jazbina.

Sanacija krova i tornja kapelice Majke Božje sljemenske kraljice Hrvata radi se pod budnim okom stručnjaka iz Gradskog ureda za zaštitu spomenika kulture i prirode, naglasio je gradonačelnik Bandić na drugoj točki današnjeg obilaska, dodavši da će Grad pomoći kako bi kapelica svoj 80 rođendan iduće godine dočekala u novom ruhu. Završetak radova, za koje je iz Plana Malih komunalnih akcija izdvojeno oko 220 tisuća kuna, očekuje se krajem rujna.

Kako se čulo, 17. kolovoza je započeo remont pogonske stanice sljemenske trosedežnice, koji će biti izvršen u Karlovcu, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja rujna kad će trosedežnica opet biti u pogonu.

Zadnja točka obilaska bila je Sljemenska cesta na kojoj su, od početka svibnja, u dvije faze sanirana dva odrona između Kraljičinog zdenca i Šestinskog lagvića. Dužina oba odrona bila je 15-20 metara i ulazili su duboko u cestu te je zbog mogućnosti širenja odrona na klizište većih razmjera, bila potrebna hitna sanacija. Za zahvat koji će biti gotov za dan-dva, izdvojeno je 3,1 milijun kuna, u što je uključeno i asfaltiranje 2 km ceste.


Gradske vijesti - 2011.