clanak False

Gradonačelnikov novogodišnji prijem za Diplomatski zbor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, upriličio je sinoć tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH koje je predvodio apostolski nuncij msgr. Mario Roberto Cassari.
28.01.2011.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, upriličio je sinoć tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH koje je predvodio doajen, apostolski nuncij msgr. Mario Roberto Cassari.

Zahvalivši gostima na dosadašnjoj suradnji i poželjevši im uspješnu godinu, gradonačelnik Bandić je naglasio da je Zagreb sve više prepoznat kao mjesto bogate povijesne i kulturne baštine, kao susretište srednje Europe i Mediterana, odnosno Zapada i Istoka. 

Vjerojatno i sami primjećujete koliko se iz dna u dan trudimo oblikovati Zagreb kao modernu europsku metropolu, u kojoj je ugodno živjeti i raditi i u kojoj se osjećate sigurno
, rekao je gradonačelnik dodavši: Sretni smo što rijeke turista i poslovnih ljudi sve više Zagreb doživljavaju kao grad mogućnosti, od gospodarskih ulaganja i turističkih potencijala, do međunarodnih sportskih priredbi i vrhunskog obrazovanja.

U ime diplomatskog zbora na prijemu u reprezentativnoj gradskoj palači, zahvalio je msgr. Mario Roberto Cassari:

I mi koji živimo u Zagrebu, na određen način osjećamo se građanima ovog lijepog grada unatoč kulturnim i geografskim raznolikostima naroda iz kojih dolazimo. I zbog toga smo počašćeni ovim susretom.

Mi, ovdje prisutni veleposlanici, kao i naši suradnici oduševljeni smo svime što nam pruža grad Zagreb i istovremeno nastojimo dati svoj doprinos životu kulture, osuvremenjivanja i napretka ovog društva. Uz zahvalnost za beneficije vezano za „diplomatski status“ kako bi se zaštitile naše svakodnevne djelatnosti, zahvalni smo također za odanu i otvorenu suradnju koju nam pružate Vi i sve gradske institucije kako bi nam olakšali našu diplomatsku službu u ovoj gostoljubivoj i velikodušnoj zemlji.


Gradske vijesti - 2011.