clanak False

Gradonačelnikov prijem za novinare

Na tradicionoalnom novogodišnjem primanju u palači Dverce, gradonačelnik je novinarima poručio da će njegova vrata za sve ostati otvorena te izrazio uvjerenje da će suradnja i ove godine biti uspješna.
28.01.2011.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je tradicionalnim novogodišnjim primanjem u Dvercima zahvalio novinarima na suradnji i izvještavanju o radu Gradske uprave.

"Sve što se dogodilo u dinamičnom i urbanom procesu ostalo je zabilježeno u vašim izvještajima i reportažama, u riječi i slici, kao kronika metropole- Anno Domini 2010", kazao je Bandić.

Istaknuo je kako su novinarska "britka pera", analize i komentari dali ogroman doprinos demokratizaciji, kulturi dijaloga i javnog komuniciranja.

Bandić je podsjetio kako je iza njega, u četvrtom mandatu, burna, ali u konačnici uspješna godina te da se, unatoč krizi, nisu ostvarile zloguke prognoze vezane uz kohabitaciju izvršne i skupštinske vlasti. Pritom je naveo da su Skupština i gradska uprava zajedničkim naporima, štednjom i racionalizacijom, osigurale socijalnu stabilnost i blagi porast gospodarskih aktivnosti.

"Usvajanje proračuna za 2011., dogovor oko prioriteta i konsenzus oko vitalnih pitanja našeg grada najbolji su dokaz da se suradnjom i dijalogom može učiniti još bolje i više za naše sugrađane, za izgled i ugled našeg grada", zaključio je Bandić.

Novinarima je poručio da će njegova vrata za sve ostati otvorena te izrazio uvjerenje da će suradnja i ove godine biti uspješna.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka je, obraćajući se gradonačelniku u ime novinara, ustvrdio kako je u kohabitaciji gradonačelnika, Gradske skupštine i Zagrebačkog holdinga potrebno mnogo dobre volje za opće dobro i odricanja od privatnih interesa, kako bi se moglo zajednički vladati na trajniju dobrobit građana.

"Čak i kad se vlastima čini da novinari pretjeruju, treba novinarima oprostiti, zato jer oni znaju što čine i zato što, uglavnom, zaista znaju i ono što vlasti čine", ustvrdio je Duka.

Ocijenio je da su ponajbolji oni političari koji su prema novinarima najtolerantniji, što je manje moguće tašti i koji shvaćaju da će im se vratiti dobrim suradnja na temelju otvorenosti i povjerenja. "Mislim da je gradonačelnik Bandić na putu da dostigne taj ideal", ocijenio je Duka.


Gradske vijesti - 2011.