clanak False

Gradu Zagrebu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 25.ooo usd u projektu Asphalt Art

17.11.2022.
Gradu Zagrebu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 25.ooo usd u projektu Asphalt Art s ciljem unapređenje sigurnosti na ulicama i revitalizacije pješačkih zona.

Organizacija Bloomberg Philanthropies je objavila da je Grad Zagreb jedan od 19 Europskih gradova kojemu će se dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 25.000 USD kroz proširenje svoje Asphalt Art Inicijative diljem Europe. Asphalt Art Inicijativa nagrađuje projekte koji nastoje koristiti umjetnost i dizajn za poboljšanje sigurnosti na ulicama, revitalizaciju javnih prostora i uključivanje lokalnog stanovništva.

Projekt Grada Zagreba je LIVING LAB: Transformacija Stare Vlaške. Cilj projekta kroz izradu murala je poboljšanje sigurnosti ulica i pješaka, revitalizacija i aktiviranje javnog prostora te promicanje suradnje i građanskog anganžaman u lokalnim zajednicama.

Ovaj novi projekt u Zagrebu nastavak je uspješno provedenih aktivnosti kroz 42 prethodno dodijeljene nagrade Asphalt Art Inicijative gradovima u SAD-u kao i pilot projektima u tri europska grada. 31 projekt dovršen kroz Asphalt Art Inicijativu kolektivno je transformirao cca. 30.700 metara kvadratnih uličnog pejzaža umjetničlim djelima te pritom angažirao gotovo 7.000 članova lokalne zajednice i 150 umjetnika u procesu dizajna i izvedbe. Istraživanje i više informacija o svakom od projekata možete pronaći na internetskoj stranici Asphalt Art Initiative. https://asphaltart.bloomberg.org/

Bloomberg Philanthropies Social Media Handles:

Twitter: @BloombergDotOrg

Facebook: @BloombergDotOrg

Instagram: @BloombergDotOrg

LinkedIn: @Bloomberg-Philanthropie

Aktualno