clanak False

Internet i treća dob

Prvoj ovogodišnjoj grupi zagrebačkih umirovljenika gradonačelnik Milan Bandić uručio je potvrde o uspješno završenom tečaju iz računalnih komunikacija, u sklopu projekta Internet i treća dob.
02.03.2011.


Prva ovogodišnja grupa zagrebačkih umirovljenika, njih petnaestero, završila je tečaj iz računalnih komunikacija u sklopu projekta Internet i treća dob, koji se odvija u organizaciji Matice umirovljenika Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklade Zajednički put.

Potvrde im je uručio gradonačelnik Milan Bandić u prostorijama Otvorene računalne radionice Svi smo protiv, čestitavši im na uspjehu te, pritom, zahvalio svima koji sudjeluju na ovom, hvalevrijednom, projektu.

Ideja o informatičkom obrazovanju osoba starije životne dobi, prema riječima začetnika Projekta Mladena Plazibata, naišla je na velik interes te, stoga, već u ponedjeljak počinje edukacija sljedeće grupe umirovljenika s područja Zagreba.

Kako se čulo, u 2010. osposobljeno je 85 umirovljenika, a u prosincu iste godine, za slabo pokretne osobe starije životne dobi, otvorena je računalna radionica u Domu za starije i nemoćne Sv. Ana. U ovoj se godini planira otvorenje još jedne računalne radionice u Domu za starije i nemoćne u Dubravi.


Gradske vijesti - 2011.