clanak False

Izaslanstva Sofije i Kunminga kod zamjenice gradonačenika

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima, primila je na odvojenim sastancima visoka izaslanstva Sofije i Kunminga s kojima je razgovarala o mogućnostima suradnje gradova i razmjene iskustava
15.06.2011.


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima, primila je na odvojenim sastancima visoka izaslanstva Sofije i Kunminga s kojima je razgovarala o mogućnostima suradnje gradova i razmjene iskustava, posebno na području upravljanja gradovima, turizma, urbanizama i komunalnih pitanja s naglaskom na pročišćavanje otpadnih voda, zbrinjavanje otpada i obnovljive izvore energije.

Upravo turizam, tema je koja je privukla prve ljude Sofije u Zagreb sa željom da suradnja započne najprije u tom sektoru
. Na susretu s izaslanstvom glavnoga grada Bugarske koje su predvodili Irina Savina, zamjenica gradonačelnika i Rangel Markov, gradonačelnik Bankya, najvećega gradskog distrikta , zamjenica Pavičić Vukičević predstavila je funkcioniranje Zagreba, teritorijalnu podjelu, proračun i njegove razdjele, a gosti su pokazali zanimanje i za organizaciju i sufinanciranje predškolskog odgoja u Zagrebu koji je dosegao visoke standarde.

Nakon susreta u gradskoj upravi, predstavnici Sofije posjetili su Turističku zajednicu Grada Zagreba, a poseban sastanak organiziran je u prostorima Ureda za strategijsko planiranje.

Predstavnici, pak, Kunminga, glavnoga grada kineske pokrajine Yunnan u kojemu živi više od 7 milijuna stanovnika po čemu je na 11. mjestu u državi, najviše su interesa pokazali za gradske projekte, ekološke i komunalne teme i posebno za zbrinjavanje otpadnih voda u zagrebačkom pročistaču.


Gradske vijesti - 2011.