clanak False

Izvještaj Stožera Civilne zaštite grada Zagreba

07.08.2020.
U protekla 24 sata Zagreb bilježi sedam novo zaraženih osoba dok je ukupan broj aktivnih slučajeva u gradu 153, čulo se danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

„U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 305 testiranja. Broj oporavljenih je veći za 22 osobe, a ukupan broj oporavljenih iznosi 1 090 građana. Zbog sedam novih slučajeva, za 83 osobe su određene mjere samoizolacije“, izvijestila je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić.

„Na razini primarne zdravstvene zaštite, u COVID ordinacijama jučer je obrađeno 115 osoba, 39 osoba je upućeno na testiranje, a za devet osoba određena je mjera samoizolacije. Broj preminulih je 24. U Kliničkoj bolnici Sveti Duh uzeto je 15 uzoraka, svi su negativni te su određene mjere samoizolacije za troje ljudi “, izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je rekao kako se grad i dalje čisti od građevinskog otpada, a tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno je 105 tona građevinskog otpada s 57 lokacija.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je izvijestila da su „Timovi vanjskih stručnjaka, njih 30, dobili 1 521 adresu za pregled sa svim potrebnim podacima i uputama. Do današnjeg dana pregledano je 1008 objekata“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Napomenula je da će svakog petka Stožer detaljno obavještavati javnost o aktualnoj situaciji u vezi pregleda objekata uslijed potresa.

Također je podsjetila da će se Grad pobrinuti za građane koji ne mogu boraviti u stanovima koji su oštećeni poplavom. „Predstavnici Gradskog ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom te Gradskog ureda zdravstvo obići će te adrese. U tom slučaju Grad Zagreb će osigurati smještaj unesrećenim sugrađanima“, rekla je zamjenica Majić.

Gradske vijesti - 2020.