clanak False

Jesen u Zagrebu - YES ZGB

Festival Jazz glazbe, Zagrebački Film festival, razne izložbe i kazališne priredbe, koncert Placida Dominga, koncerti njemačke heavy metal grupe Rammstein, festival svjetskog kazališta i još mnoštvo kulturno umjetničkih zbivanja, samo su neka od događanja koja će Zagrepčani moći posjetiti u listopadu i studenome u sklopu manifestacije Jesen u Zagrebu...
18.10.2011.


Festival Jazz glazbe, Zagrebački Film festival, razne izložbe i kazališne priredbe, koncert Placida Dominga, koncerti njemačke heavy metal grupe Rammstein, festival svjetskog kazališta i još mnoštvo kulturno umjetničkih zbivanja, samo su neka od događanja koja će Zagrepčani moći posjetiti u listopadu i studenome u sklopu manifestacije Jesen u Zagrebu, YES ZGB, koja ove godine ima naglasak na lik i djelo našeg eminentnog književnika Miroslava Krleže, istaknuo je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Ova manifestacija, kao i osvježenje i obogaćivanje zagrebačke kulturne ponude, naglasila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, utjecalo je i na to da je Zagreb postao atraktivnija destinacija za turiste o čemu govori i brojka od 15% povećanja noćenja u odnosu na prošlu, 2010. godinu. S obzirom na 30. obljetnicu smrti, ova jesen bit će bogata događanjima povezanim s Krležinim stvaranjem, a u tijeku smo i s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa za otkup preostalog dijela Krležinog gvozda, gdje planiramo napraviti kulturno okupljalište dodala je zamjenica gradonačelnika.

Prema riječima zamjenika pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Tedija Lušetića, teško je naći glavne gradove u Europi koji se mogu pohvaliti s tako bogatom ponudom kao Zagreb ove jeseni. Na tom tragu nastojat ćemo sličnim projektima kulturnu ponudu proširiti i na druga razdoblja u godini, te objediniti sve sfere zagrebačkog povijesnog i kulturnog bogatstva koje bi prezentirali u Turističkoj zajednici, mjestu gdje su informacije lako dostupne turistima.

Na konferenciji je predstavljen i katalog manifestacije YES ZGB, tiskan u 1000 primjeraka na hrvatskom i 500 primjeraka na engleskom jeziku u nakladništvu Koncertne direkcije Zagreb. Za ovogodišnji YES ZGB Grad je izdvojio 150.000 kuna.


Gradske vijesti - 2011.