clanak False

Konferencija za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

20.07.2020.
Tijekom protekla tri dana obavljeno je 989 testiranja na koronavirus, a evidentirano je 38 pozitivnih osoba, u petak 20, u subotu deset te u nedjelju osam, kazao je ravnatelj NZZJZ Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. Također je spomenuo kako je određena mjera samoizolacije za 718 sugrađana, a trenutno oboljelih u Zagrebu je 1043.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako je 476 građana posjetilo trijažne ambulante Domova zdravlja tijekom petka i vikenda, dodavši da, iako imamo trend pada novooboljelih, moramo nastaviti čuvati sebe i druge te se ne izlagati rizičnim situacijama.

U posljednja tri dana prikupljeno je 137 tona građevinskog otpada s 60 lokacija istaknuo je Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako se nada nastavku povoljnog trenda, zahvalivši prije svega građanima na poštivanju epidemioloških mjera, koje je još jednom pozvao da čuvaju sebe i svoje bližnje.

Istaknuo je kako je od danas na snazi Javni poziv za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba za građane te Javni poziv bankama za iskazivanje interesa za odobravanje kredita građanima Grada Zagreba za obnovu nekretnina oštećenih u potresu. Time se nastoji olakšati trenutnu situaciju onima koje čiju su domovi oštećeni uslijed potresa, rekao je gradonačelnik, a pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić je naglasila kako će se prilikom dodjeljivanja pomoći voditi računa o dohodovnom i o imovinskom cenzusu te broju članova u obitelji.

Više informacija za jedan i drugi poziv možete pronaći na https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-novc/160103 te https://www.zagreb.hr/javni-poziv-bankama-za-iskazivanje-interesa-za-odo/160109.

Nakon konferencije za novinare, gradonačelnik je uručio Zaključke o dodjeli Gradskih stanova u najam građanima za čije se stambene prostore nakon potresa utvrdilo da su neuporabljivi, a koji ispunjavaju uvjete propisane Odlukom o najmu stanova. Podsjetimo, gradonačelnik je Zaključke o najmu do sada podijelio 18-ero obitelji, a danas su još tri domaćinstva koja su ispunjavala potrebne uvjete dobila stanove na korištenje.
 
 

Gradske vijesti - 2020.