clanak False

Konstituirajuće sjednice Vijeća nacionalnih manjina

U zgradi Gradske uprave, danas se od 8,30 sati održavaju konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina koje je, nakon izbora, sazvao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Danas bi se trebala konstituirati sva novozabrana vijeća koja funkcioniraju u Zagrebu.
07.09.2011.

U zgradi Gradske uprave, danas se od 8,30 sati održavaju konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina koje je, nakon izbora, sazvao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Danas bi se trebala konstituirati sva novozabrana vijeća koja funkcioniraju u Zagrebu: slovenske, crnogorske, mađarske, srpske, makedonske, češke, albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine. 

Na početku prve jutrošnje sjednice - Vijeća slovenske nacionalne manjine, članove trećeg po redu saziva pozdravio je gradonačelnik Bandić, naglasivši da ih veže odlična suradnja i da takvu očekuje i dalje. Članovi novoizabranog Vijeća, gradonačelniku su zahvalili na svesrdnoj iskrenoj i kontinuiranoj podršci nacionalnim manjinama. Posebno su izdvojili dosljednu primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Na prvoj jutrošnjoj sjednici naglašeno je i to da je Zagreb jedini odvojio pozamašna sredstva i za realizaciju programa nacionalnih manjina.

Slijedi konstituirajuća sjednica Vijeća češke nacionalne manjine, a do 17,30 sati očekuje se završetak svih sjednica koje se održavaju u dvije dvorane na trgu S. Radića. Na početku sjednica, članove svih vijeća, ovisno o obvezama, pozdravit će gradonačelnik Milan Bandić, odnosno, u njegovo ime zamjenica Jelena Pavčić Vukičević ili pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.


Gradske vijesti - 2011.