clanak False

Ljetni obilazak GČ Gornji Grad - Medveščak i Maksimir

Nakon što smo uredili Histrionski dom, na redu je Park Opatovina, a onda slijedi uređenje Ribnjaka, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na Opatovini, prvoj točci jutrošnjeg obilaska ljetnih radova u gradskim četvrtima Gornji grad – Medveščak i Maksimir.
31.08.2011.

Nakon što smo uredili Histrionski dom, na redu je Park Opatovina, a onda slijedi uređenje Ribnjaka, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na Opatovini, prvoj točci jutrošnjeg obilaska ljetnih radova u gradskim četvrtima Gornji grad – Medveščak i Maksimir.

Uređenje Parka, koji datira iz 1959, i koji je uređen prema projektu arhitekta Zvonimira Frilicha, trajat će dva mjeseca, a obuhvatit će potpunu rekonstrukciju površine i izgleda ovoga zaštićenog spomenika parkovne arhitekture, a da se pritom posebno pazi na estetsku vrijednost toga povijesnog zagrebačkog šetališta na Kaptolu. Radovi uključuju sanaciju travnjaka, uklanjanje starih i postavljanje novih sprava za igranje, uređenje svih pješačkih površina, ugradnju ekoloških svjetiljki te popratno uređenje zelenih površina. Uz investiciju od dva milijuna kuna Opatovina će zasjati starim sjajem, a posjetitelji će moći uživati u izvornim oblikovnim i estetskim kompozicijama.

Obilazeći Ratkajev prolaz, Tomašićevu i Bulićevu ulicu gdje je, kao i u Lopašićevoj i Dukljaninovoj, 26. kolovoza završena rekonstrukcija plinovoda, gradonačelnik je zamjerio što gradilište nije vraćeno u prvobitno stanje. Naime, parkiralište u Ratkajevom prolazu i dalje nije asfaltirano:

Takva situacija se više ne smije događati – zaključio je, naglasivši da će ubuduće u rješenjima za sanaciju komunalnih prijekopa biti do u detalje specificirano sve što treba raditi na određenom gradilištu, a što će svakako obuhvaćati obvezu dovođenja prostora u prvobitno stanje. Više se takve stvari neće podrazumijevati, nego će biti obveza.

A da je to doista neophodno, potvrdilo se već na sljedećoj lokaciji, u Petrovoj ulici, gdje su dovršeni asfaltski radovi od ulice Jordanovac do ulice Srebrnjak, u duljini od 800 metara. Time je prva faza u cijelosti dovršena, osim što izvođač nije sanirao raskrižje Petrove s Laščinskom, a što bi, smatra gradonačelnik, trebalo biti sastavnim dijelom zahvata. U rujnu, čulo se, asfalterski radovi se nastavljaju, na dionici od Laščinske ceste do Domjanićeve, u dužini od 300 metara. Sveukupna investicija iznosi oko 1,1 milijun kuna.

U Ul. VIII. Požarinje ovih je dana dovršen Sportsko – rekreacijski centar Bukovac, igralište za košarku, boćalište, stolni tenis i dječje igralište. Gradonačelnik je primijetio da nedostaje sanitarni čvor i javna rasvjeta, te je na licu mjesta dogovoreno da će se postaviti i četiri nove klupe, a ispod postojećih, postavit će se gumirana podloga.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,5 milijun kuna koja se realizira kroz Program malih komunalnih akcija, a koja je obuhvatila i uređenje parkirališta, ograde oko igrališta, te cjelovito hortikulturno uređenje.

Mimo prvotnog plana, u organizaciji Gradske četvrti i Mjesnog odbora Maksimir, zadnja točka obilaska bila je i novo polivalentno igralište u Ulici Jazbina koja je upravo dobila asfalt, a sada slijedi voda.

FOTO - GALERIJA s obilaska


Gradske vijesti - 2011.