clanak False

Međunarodni dan zaštite životinja - 4. listopada

Mi koji imamo kućne ljubimce trebamo biti odgovorni, trebamo se na pravilan način brinuti o njima i biti obazrivi prema onima koji ih nemaju, kako jedni drugima ne bi smetali, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić na obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja...
04.10.2011.


Mi koji imamo kućne ljubimce trebamo biti odgovorni, trebamo se na pravilan način brinuti o njima i biti obazrivi prema onima koji ih nemaju, kako jedni drugima ne bi smetali
, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić na obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja na Trgu bana Jelačića, gdje je potpisao i peticiju za zaštitu životinja.

Za promociju i unapređenje zaštite životinja i njihovo udomljavanje u Zagrebu se brine Gradski ured poljoprivredu i šumarstvo i Ustanova Zoološki vrt, zajedno s udrugama za zaštitu životinja, a prema riječima pročelnika Ureda Emila Tuka, zagrebački model u regiji je prepoznat kao vrlo dobar primjer.

Kako se čulo, u tijeku je i aukcija slika na internetskim stranicama Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, kojom se prikuplja novac za daljnje poboljšavanje uvjeta za brigu o životinjama.


Gradske vijesti - 2011.