clanak False

Međunarodni dan životinja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi pozvao građane da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja u nedjelju, 2. listopada na Bundeku, te na sam dan, u utorak, 4. listopada, na Trg bana Josipa Jelačića
30.09.2011.

 
(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi pozvao građane da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja u nedjelju, 2. listopada na Bundeku, te na sam dan, u utorak, 4. listopada, na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se promovirati zaštita životinja i njihovo udomljavanje.

Stotinjak tisuća kućnih ljubimaca raznih u gradu Zagrebu je dovoljan razlog da budemo odgovorni ne samo prema kućnim ljubimcima nego i našim sugrađanima koji uživaju što imaju kućne ljubimce, istaknuo je Bandić koji je na konferenciju za novinare došao sa svojim psom Rudijem.

Poručio je da moramo paziti da svoju ljubav prema kućnim ljubimcima ne namećemo drugima i ne ugorožavamo slobodu onih koji kućne ljubimce nemaju.

Ocijenio je kako se u Zagrebu sigurnost piše velikim slovima, a kad je u pitanju tolerancija, pa i prema životinjama, ona je na visokoj razini. Ja sam na to ponosan, poručio je Bandić i naglasio kako zagrebački Veterinarski fakultet osigurava uvjete da kućni ljubimci mogu biti kvalitetno pregledani.

Naveo je da je Grad u posljednjih nekoliko godina u sanaciju zgrade Veterinarskog fakulteta te nabavu tehnike i opreme za kućne ljubimce uložio oko osam milijuna kuna te da svaka Zagrepčanka i Zagrepčanin mogu tamo doći sa svojim kućnim ljubimcem i biti tretirani kao da su u bilo kojoj europskoj metropoli.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je da je obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja u Zagrebu najveća manifestacija takve vrste u Hrvatskoj.


PROGRAM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA ŽIVOTINJA NA BUNDEKU


Gradske vijesti - 2011.