clanak False

Mjesec frankofonije

U povodu Mjeseca frankofonije, gradonačelnik Milan Bandić primio je prof. dr. Abdelmounaïma Dilamija, u društvu s posebnom savjetnicom marokanske vlade za Frankofoniju, Faridom Jaidi, te predsjednicom Hrvatske sekcije frankofonih novinara Silvijom Luks.
18.03.2011.

U povodu Mjeseca frankofonije, koji se tijekom ožujka održava u Zagrebu i u osam drugih hrvatskih gradova, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u gradskoj upravi prof. dr. Abdelmounaïma Dilamija, uvaženog sveučilišnog profesora, doktora pravnih i političkih znanosti te novinara, izdavača i politologa; u društvu s posebnom savjetnicom marokanske vlade za Frankofoniju, jednom od prvih marokanskih veleposlanica Faridom Jaidi, te predsjednicom Hrvatske sekcije frankofonih novinara Silvijom Luks.

Zahvalivši na gostoprimstvu, visoki su gosti zahvalili gradonačelniku i na tome što je prihvatio pokroviteljstvo nad njihovim jučerašnjim predavanjima u Hrvatskom novinarskom društvu, koja su, s temama Što je Unija frankofonih novinara i koja je njezina funkcija unutar Frankofonije i Položaj marokanske žene u javnom, političkom i međunarodnom životu, održana u organizaciji Hrvatske sekcije frankofonih novinara. 

U razgovoru u zagrebačkoj gradskoj upravi bilo je, između ostalog, riječi o sličnosti glavnih gradova Hrvatske i Maroka - Zagreba i Rabata, koji, na putu prema svjetskim modernim metropolama, njeguju svoj povijesni identitet, kulturnu baštinu i zeleni okoliš. U kratkom srdačnom susretu, gosti su gradonačenika Bandića pozvali u Rabat i prenijeli mu pozdrave njegovog kolege Fathallaha Oualaloua.


Gradske vijesti - 2011.