clanak False

Naj naj naj festival - Glumci iz Okinawe kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je umjetnike iz Japana –glumce kazališne grupe A.C.O. Okinawa, koji sudjeluju na Naj, naj, naj festivalu s predstavom Teru, Teru.
27.04.2011.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je umjetnike iz Japana –glumce kazališne grupe A.C.O. Okinawa, koji sudjeluju na Naj, naj, naj festivalu.

Kako se čulo na susretu u zgradi gradske uprave, ovaj 11. po redu festival, koji organizira Gradsko kazalište Žar Ptica i koji traje do 1. svibnja, posvećen je djeci Japana pa se tako na svim ulazima u kazalište može uplatiti donacija na žiro račun za pomoć napaćenoj djeci.

Posjetitelji, kojih se očekuje preko pet tisuća, predstave će moći gledati besplatno, i to 12 predstava iz Hrvatske i četiri iz inozemstva – iz Japana, Italije, Njemačke i Slovenije. Japan je jedina zemlja koja će svoju interaktivnu predstavu Teru Teru izvesti dva puta, večeras u kazalištu Komedija i sutra u Dječjem kazalištu Dubrava. Radi se o tradicionalnoj japanskoj lutkici Teru koja se vješa na prozore kako bi donijela lijepo vrijeme.

Festival je utemeljen 2001. s ciljem da se svakom djetetu omogući da proljetne školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Na kraju susreta gradonačelnik se gostima zahvalio na sudjelovanju te ih pozvao na sutrašnji veliki koncert u Koncertnu dvoranu Lisinski gdje se održava glazbeni spektakl s Maksimom Mrvicom, Stjepanom Hauserom i Lukom Šulićem Lisinski za Japan.


Gradske vijesti - 2011.