clanak False

Najava otvorenja izložbe "Prostorni identitet Gradske četvrti Brezovica jučer, danas, sutra"

22.01.2019.
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada će u petak, 25. siječnja 2019., od 19,00 – 20,00 sati, održati otvorenje izložbe Prostorni identitet Gradske četvrti Brezovica, jučer, danas, sutra, u prostoru Vijeća Gradske četvrti Brezovica, Brezovička cesta 100.
 
Izložba je pripremljena u suradnji s Institutom za turizam, temeljem izrađene studije Prostorni identitet suburbanih i ruralnih naselja Grada Zagreba, Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo te Vijećem Gradske četvrti Brezovica, koje je i domaćin izložbe.
 
Studija Prostorni identitet suburbanih i ruralnih naselja Grada Zagreba bavi se prepoznavanjem prostornog identiteta naselja te određivanjem kriterija i smjernica za njihovo očuvanje. Uključivanje prostornog identiteta u razvoj zajednice danas je sve izraženiji trend u ekonomski razvijenim zemljama i snažno je povezan sa simultanom pojavom održivog razvoja.
Prostorni identitet kao baština postao je sveprisutna vrijednost i predstavlja dio nasljeđa koji čini jedinstven i važan strateški resurs za planiranje održivog razvoja Grada Zagreba.
 
Nakon izrade studije javila se potreba za organiziranjem izložbe o prostornom identitetu Gradske četvrti Brezovica, jučer, danas, sutra, i to u prostoru Gradske četvrti Brezovica. 
Izložbom se želi ukazati na značenje i važnost prostornog identiteta suburbanih i ruralnih naselja Gradske četvrti Brezovica, te kod lokalnog stanovništva, a i šire, doprinijeti osvješćivanju važnosti i višeslojnosti prostornog identiteta. Otvorenje izložbe pratit će prigodni program uz nastup kulturno umjetničkih društava.

Aktivnosti