clanak False

Novi prostori za Hrvatski savez udruga invalida rada

Na svečanosti u povodu useljenja, predsjednik HSUIR-a Josip Petrač zahvalio je Gradu, a posebno Gradonačelniku na razumijevanju i svesrdnoj kontinuiranoj podršci. Svi govornici, posebno su se osvrnuli na visoko mjesto što ga na europskoj ljestvici pristupačnosti za invalide zauzima Zagreb.
20.09.2011.

Od jutros, Hrvatski savez udruga invalida rada (HSUIR) djeluje u novom prostoru u Hrgovićima koji je dobio na privremeno korištenje od Grada Zagreba. Na prigodnoj svečanosti, organiziranoj u povodu useljenja, predsjednik HSUIR-a Josip Petrač zahvalio je Gradu, a posebno gradonačelniku Milanu Bandiću na razumijevanju i svesrdnoj kontinuiranoj podršci. Svi govornici, među kojima je bio i Drago Novak, predsjednik Zveze Delovnih invalidov Slovenije, posebno su se osvrnuli na visoko mjesto što ga na europskoj ljestvici pristupačnosti za invalide zauzima glavni grad Hrvatske.

- Sve što je učinjeno, učinili smo zajedno – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, zahvalivši svima koji su pridonijeli i koji pridonose da našim sugrađanima s invaliditetom život u Zagrebu bude što lakši i pristupačniji.

Kako se čulo, Hrvatski savez udruga invalida rada je nestranačka, dragovoljna i neprofitabilna udruga s humanitarnim ciljevima u koju se udružuju županijske, gradske i općinske udruge invalida rada, a koja djeluje već više od 40 godina. Savez okuplja 36 temeljnih udruga s oko 22 tisuće aktivnih članova, te brine o 258 tisuća invalida rada u Republici Hrvatskoj.


Gradske vijesti - 2011.