clanak False

Novi vrtić u Središću

Uz pomoć gradonačelnika Milana Bandića, Nika i Filip jutros su prerezali vrpcu svojeg novog vrtića u novozagrebačkom naselju Središće. Riječ je o područnom objektu vrtića Zapruđe, u kojemu će već od ponedjeljka biti smješteno stotinjak djece...
17.02.2011.


Uz pomoć gradonačelnika Milana Bandića, Nika i Filip jutros su prerezali vrpcu svojeg novog vrtića u novozagrebačkom naselju Središće. Riječ je o područnom objektu vrtića Zapruđe, u kojemu će već od ponedjeljka biti smješteno stotinjak djece u pet jasličkih i jednoj vrtićkoj skupini, a o njima će skrbiti 18 djelatnika u skladu s najzahtjevnijim pedagoškim standardima. 

Uz gradonačelnika Bandića i njegove suradnike i djelatnice dječjeg vrtića na čelu s ravnateljicom Božanom Lasić, svečanosti su nazočili mnogobrojni roditelji i djeca, koja su recitacijama, plesom i igrokazima uljepšala otvaranje modernog objekta, koji je upravo njima i namijenjen. 

Povećanje kapaciteta dječjih vrtića u Zagrebu odvija se planski i kontinuirano, a danas s velikim zadovoljstvomo otvaram ovaj objekt u Novom Zagrebu, rekao je gradonačelnik najavivši stotinjak novih odgojnih skupina do kraja godine, a sve u sklopu programa širenja gradske vrtićke mreže. 

Suvremeno opremljen vrtić u Stonskoj prostire se na 578,20m² unutarnjeg i 665 m² vanjskog prostora, a osim prostora za djelatnike i kuhinje za distribuciju hrane, ima višenamjensku dvoranu i igraonice, te ograđeno igralište. 

U ovakvim prostorima pedagoški je rad znatno lakši i kvalitetniji, naglasila je ravnateljica Božana Lasić, istaknuvši da su ostvareni neki od glavnih ciljeva u predškolskom odgoju, a to je da se radi u manjim skupinama, da su prostori prilagođeni djeci i da o svakoj dječjoj skupini brinu po dva odgajatelja.


Gradske vijesti - 2011.