clanak False

Obilazak gradilišta Trešnjevka - jug

Jarun, točnije njegova južna strana, bio je glavna tema obilaska aktualnih gradilišta u GČ Trešnjevka – jug koje je u petak, 2. srpnja, gradonačelnik Milan Bandić obišao sa suradnicima. 

05.09.2011.

Jarun, točnije njegova južna strana, bio je glavna tema obilaska aktualnih gradilišta u GČ Trešnjevka – jug koje je u petak, 2. srpnja, gradonačelnik Milan Bandić obišao sa suradnicima. 

Višeosjetilni park na RŠC Jarun, izgrađen 2005., prva je lokacija koju je gradonačelnik posjetio. Park, namijenjen svima, a ponajviše osobama s invaliditetom, oblikovan je od biljnih materijala i obiluje sadržajima koji interaktivno djeluju na ljudska osjetila. Zbog svoje osebujnosti, park zahtijeva konstantno održavanje, osobito zbog, kako se navodi, kontinuiranog vandalizma.
Na Jarunu ne izostaje redovno održavanje zelenih i vodenih površina, što uključuje uređenje zelenih površina, očuvanje plaža prema međunarodnom programu Plava zastava, analizu vode, kao i praćenje sigurnosti kupača i liječničke službe za vrijeme ljeta, koje se ove godine odužilo.
Nedaleko od višeosjetilnog parka, na skate parku predviđena je obnova i rekonstrukcija, što će uključivati proširenje s dodatnim sadržajem. Odmah pored parka, govori se o skorašnjoj gradnji mini-golf terena sa zelenim površinama, kako bi se dodatno obogatio sadržaj za rekreativce koji posjećuju zagrebačko more. 

Gradonačelnik je zatim na velikom jezeru obišao ski-lift za takozvani „wakeboarding“, jedan od svjetski poznatih vodenih sportova, posebno među pripadnicima mlađih generacija. Konstrukcija je montažnog karaktera i može se u kratkom roku demontirati te je ekološki vrlo prihvatljiva. Ovim projektom namjerava se obogatiti rekreativno-turistička i sportska ponuda Rekreacijsko-športskog centra Jarun, a samim time i Grada Zagreba.
Valja spomenuti da je u planu izgradnja autokampa, koji se sve više čini neophodnim za turiste koji posjećuju Zagreb, te se očekuje da će biti u pogonu kroz dvije godine. 

U proračunu Grada Zagreba za 2011. osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije za gradnju vrtića i osnovne škole Vrbani III, čemu se prethodilo izgradnjom središnje pješačke zone u naselju. Trenutno se provode pripreme aktivnosti za realizaciju izgradnje vrtića i škole, a objava poziva za iskazivanje interesa za gradnju vrtića i škole očekuje se do kraja ovog mjeseca.


Gradske vijesti - 2011.