clanak False

Gradonačelnik u Sesvetama

Jutrošnji obilazak Vinogorske ulice u Sesvetama na Badelovom brijegu, umjesto klasičnog informiranja o stanju radova, završio je koordinacijom i dogovorom s građanima koji će se već u petak naći s predstavnicima mjerodavnih službi kako bi se asfaltiralo svih pet, a ne samo dvije ulice.
24.08.2011.

 

Jutrošnji obilazak Vinogorske ulice u Sesvetama na Badelovom brijegu, umjesto klasičnog informiranja o stanju radova, završio je koordinacijom i dogovorom s građanima. Naime, gradonačelnika Milana Bandića dočekali su tamošnji stanovnici nezadovoljni što se kroz program malih komunalnih akcija, kako su rekli, selektivno asfaltiraju ulice, pa je u tijeku uređenje samo dvije od ukupno pet.

Očito je zakazala komunikacija na relaciji Mjesni odbor – Gradska četvrt – građani, zaključio je gradonačelnik, naloživši predstavnicima mjesne samouprave da se u petak nađu sa građanima i dogovore tempo i rokove asfaltiranja svih pet ulica. Ili sve ili ni jedna – rekao je, zaključivši da se obilazak pretvorio u dogovor o strategiji, što i nije loše, jer se problem riješio na zadovoljstvo sugrađana. Dogovoreno je da će mjerodavne službe do spomenutog sastanka snimiti stanje i potrebe, te da će se ulice asfaltirati odmah nakon izrade projektne dokumentacije.

Druga točka obilaska gradske četvrti Sesvete bila je Trakoščanska ulica na kojoj se realiziraju dva istodobna projekta. Prvi je rekonstrukcija 130 metara prometnice s oborinskom odvodnjom, biciklističkom stazom i nogostupom od Bistričke ulice prema istoku, a drugi je izgradnja prijeko potrebnog vodovoda i kanala dužinom Trakoščanske u duljini od 1270 metara.

Kanal u ulici Otta Habeka već je završen i sada je u tijeku uređenje šahtova. Prijekopi su privremeno sanirani, a kako se čulo, čeka se anketa stanovništva o priključivanju na novo izgrađeni kolektor. Konačno uređenje ulice asfaltiranjem u punoj širini očekuje seu proljeće iduće godine.

U obilasku nove zgrade Mjesnog odbora Đurđekovec koja će u cijelosti biti dovršena početkom rujna, gradonačelnik je naglasio da se iz dana u dan pokazuje kako je uvođenje mjesne samouprave bio dobar potez i da je tako uprava bliža građanima. Samo u Sesvetama ima 45 mjesnih odbora, a kada se uključi i novo naselje Sopnica – Jelkovec, bit će ih 46. Čulo se i to, da nakon što je zgrada u Đurđekovcu sagrađena, nedostaju još samo prostori za mjesne odbore u Šašinovcu i Gajišću.

Sutra gradonačelnik obilazi gradsku četvrt Novi zagreb – zapad.


Gradske vijesti - 2011.