clanak False

Održan okrugli stol na temu velikih projekata Grada

23.11.2018.

U srijedu, 21. studenog 2018., s početkom u 18:00 sati u Hrvatskom muzeju arhitekture - HAZU, Ulica I. G. Kovačića 37, održan je prvi od ukupno tri stručna skupa/okrugla stola s temom Urbanističke vizije Zagreba 21. stoljeća - Veliki projekti Grada na kojem je sudjelovala pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, gđa Sanja Jerković, te g. Tomislav Dumančić, voditelj Odjela za strateške gradske projekte pri Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada.
 

Nakon uvodnog predstavljanja tema diskutiralo se o velikim projektima kojima možemo inicirati promjene u prostoru, a radi poboljšanja kvalitete života građana Zagreba. Neki od tih značajnijih gradskih projekata su: prostor tvornice vagona Janko Gredelj, Zagrebački velesajam, bolnica u Blatu te blok Paromlin.
 

Uz predstavnike Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, na okruglom stolu sudjelovali su i prof. dr. sc. Anka Mišetić, sociologinja (Studij dizajna) i dr.sc. Irena Đokić, viša znanstvena suradnica (Ekonomski institut), a okrugli stol je moderirao prof. dr. sc. Tihomir Jukić (Arhitektonski fakultet, Katedra za urbanizam).
 

Zaključeno je da Grad mora imati kontrolu nad svim etapama gradskog projekta, ali isto tako, da je za kvalitetnu realizaciju gradskih projekata potrebna provedba arhitektonsko-urbanističkih natječaja, a za veće i kompleksnije projekte i izrada urbanističkih planova uređenja.


Aktivnosti