clanak False

Okrugli stol Zaklade "Ivana Škreb" za sigurnost u prometu

Sutra će se, u prostoru Tribine grada Zagreba, održati Okrugli stol Sigurnost u prometu u organizaciji Zaklade Ivana Škreb, koja je jutros predstavljena u Gradskoj upravi. Zakladu je, uz veliku podršku gradonačelnika Milana Bandića, a nakon nesretne pogibije mlade djevojke u prometnoj nezgodi, osnovala njena majka Mirjana Škreb.

17.01.2011.


U utorak, 18. siječnja, u 18,00 sati, u prostoru Tribine Grada na Kaptolu 27, održat će se okrugli stol s temom „Sigurnost u prometu“ koji organizira Zaklada za mlade Ivana Škreb u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport.

To je ujedno i prvi korak u radu Zaklade koju je, uz podršku zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, osnovala Mirjana Škreb, u spomen na kćerku Ivanu, apsolventicu na grafičkom fakultetu koja je prije nekoliko godina izgubila život na pješačkom prijelazu u Zagrebu.

Izgubiti dijete velika je tragedija i ja se zahvaljujem roditeljima što su smogli snage usmjeriti svoju energiju na nešto što će pomoći da se sačuvaju mnogi mladi životi, naglasio je gradonačelnik Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, svojevrsnoj javnoj prezentaciji rada Zaklade, koja će preventivnim i općekorisnim djelovanjem nastojati osigurati maksimalnu razinu sigurnosti za najranjivije sudionike u prometu, ponajprije pješake mlađe životne dobi u gradskim i urbanim sredinama.

Zahvalivši gradonačelniku na podršci, Mirjana Škreb je, zajedno sa suprugom Ivicom, pozvala novinare da poprate Okrugli stol i da se svatko, onoliko koliko i kako može, pridruži njihovom humanitarnom radu na jačanju sigurnosti djece u prometu..

Kako je najavljeno, na Okruglom stolu sudjelovat će predstavnici PUZ-a, HAK-a, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Prometnog fakulteta, dekanica Građevinskog fakulteta, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, ravnatelji škola, te predstavnici gradskih ureda za obrazovanje, kulturu i šport i prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, ZET-a i udruga srodnih djelatnosti.

Sve o radu Zaklade može se naći na web adresi: www.zaklada-ivana-skreb.org. 

 


Gradske vijesti - 2011.