clanak False

Oproštajni posjet veleposlanika Indije

08.08.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi veleposlanika Indije Nj. E. Sandeepa Kumara kojem za dva mjeseca završava mandat.
 
Visoki gost je naglasio da je tijekom svog mandata promovirao Zagreb i Hrvatsku na gospodarskom i kulturnom planu te je, između ostalog, posebno zahvalio gradonačelniku i gradskim službama na suradnji oko obilježavanja Međunarodnog dana joge u Zagrebu. Naime, veleposlanik je objasnio da je 21. lipnja UN, na inicijativu predsjednika Vlade Indije Narende Modija, proglasio Međunarodnim danom joge te da se obilježava od 2015. godine. Veleposlanik je, također dodao da mu je žao što gradonačelnik nije posjetio New Delhi te da će i dalje nastojati u toj namjeri.
 
Gradonačelnik Bandić zahvalio je veleposlaniku Kumari na dobroj suradnji kao i na promoviranju suradnje gradskih tijela s Veleposlanstvom.
 
Veleposlanik je za oproštaj gradonačelniku poklonio sliku zagrebačke katedrale koju je sam naslikao i kolaž sa fotografijama svih gradonačelnika s kojima se do sada slikao.

Aktivnosti