clanak False

Poziv za sudjelovanje u istraživanju o pojavnostima nasilja u borilačkim sportovima na razini Grada Zagreba

18.01.2023.
Grad Zagreb organizira provođenje kvantitativnog istraživanja o pojavnostima nasilja u borilačkim sportovima na razini Grada Zagreba. Provedba istraživanja je aktivnost Akcijskog plana Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje od 2021. do 2025.  Ovim putem pozivamo sportašice i sportaše starije od 18 godina koji treniraju borilačke sportove na području Grada Zagreba da se uključe u ovo važno istraživanje i ispune online upitnik https://forms.gle/tRuFnCHHaEQyzEnf6.
Svrha istraživanja jest ispitati rodno specifične razloge koji mogu objasniti trend rjeđeg uključivanja i češćeg odustajanja djevojaka od sporta. Opći cilj istraživanja jest identificirati činitelje koji mogu imati negativan utjecaj na sudjelovanje u sportskim aktivnostima i psihosocijalnu dobrobit sportaša/ica. Pored navedenog, ispitat će se i zastupljenost različitih oblika nasilnih ponašanja trenerica/a i članica/ova sportskog tima koji su također povezani s osipanjem iz sporta.
Temeljem dobivenih rezultata predložit će se mjere kojima je svrha osigurati da se sportske aktivnosti odvijaju u sigurnoj i nenasilnoj okolini, stoga nam je svaki Vaš odgovor iznimno važan!
Istraživanje je u potpunosti anonimno. Podaci sudionica/ka neće se navoditi u istraživačkim izvješćima.
U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja vezanih uz ovo istraživanje, stojimo na raspolaganju, kontakt:
ravnopravnost@zagreb.hr

Aktivnosti