clanak False

Pobjednici zagrebačkog hackathona održanog u ZgForumu vratili se iz Montreala s osvojenim trećim mjestom

16.06.2017.
U sklopu EU Projekta SocialCar, kojeg je lokalni koordinator  Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, u ZgForumu u Gajevoj 27, 13. lipnja 2017. godine, pobjednici zagrebačkog hackathona, Jurica Vlahoviček, Dejan Pavković, Matej Kuraja i Filip Ivić, ujedinjeni u timu pod nazivom “Prženi lignjuni“, predstavili su partnerima u projektu SocialCar, gradskoj upravi Grada Zagreba i zainteresiranoj publici rezultate svog sudjelovanja na finalu svjetskog hackathona na temu transporta, održanom od 12. do 14. svibnja 2017. godine, uoči summita Međunarodnog udruženja za javni promet (UITP) u organizaciji Youth For Public Transport (Y4PT) Foundationa.

Na natjecanju koje je trajalo tri dana, u grupi s ekipom iz Češke osvojili smo 3. mjesto za mobilnu aplikaciju, a osmodnevni boravak u Montrealu iskoristili smo za razgovore s potencijalnim inestitorima i kolegama programerima s kojima smo uspostavili kontakte, rekao je član ekipe Dejan Pavković.
Svečanost u ZgForumu otvorili su pročelnica Ureda Sanja Cvjetko Jerković i voditelj projekta SocialCar Matija Vuger, koji je ukratko predstavio projekt i buduće planove.
Konačni cilj je izrada mobilne aplikacije koja će građanima pružiti niz opcija koje će im olakšati svakodnevno putovanje, istaknula je Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

SocialCar razvija aplikaciju koja će korisnicima pružiti unaprjeđene informacije za planiranje putovanja. Ponudit će alternativne opcije koje uključuju carpooling i ostale usluge mobilnosti na zahtjev za trase između početne točke i javnog prijevoza, kao i trase između javnog prijevoza i završne točke putovanja. Aplikacija će ujedno pružati informacije o kašnjenju i prekidima u prometu, istovremeno nudeći alternativne opcije putovanja.

Pobjednici zagrebačkog hackathona sudjelovali su u finalu „Global transport hackatona“ u Montrealu, u konkurenciji predstavnika 20 svjetskih gradova koji su održali lokalne hackathone.
Zagrebački hackathon, maratonsko dvadesetčetverosatno natjecanje mladih stručnjaka u programiranju, održan je 21. i 22. travnja 2017. godine u ZgForumu u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Zagrebačkim holdingom, podružnicom ZET.  
Mladi stručnjaci su maksimalno iskoristili priliku koju im je omogućio projekt SocialCar, te će nastaviti rad na aplikaciji začetoj na zagrebačkom hackathonu.
Više informacije možete pronaći na internetskoj stranici  http://www.zagreb.hr/zagrebacki-hackathon-u-zgforumu/107355

Aktivnosti