clanak False

Pomoć iz Turske za krajeve Hrvatske pogođene prošlogodišnjim poplavama

U povodu vrijedne donacije u hrani, odjeći i obući, namijenjene pogođenima u prošlogodišnjim poplavama, gradonačelnik Milan Bandić susreo se s potpredsjednikom turske asocijacije za pomoć i podršku Kimse Yok Mu Kemalom Dadašogluom i inicijatorom humanitarne akcije Ismailom Korkmazom, generalnim direktorom tvrtke Sjajna zvijezda.

31.03.2011.

Fotografije

Na poziv gradonačelnika Milana Bandića, a u povodu vrijedne donacije u hrani, odjeći i obući, ukupne vrijednosti od oko 221 tisuće eura, namijenjene za pomoć potrebitima, prvenstveno pogođenima u prošlogodišnjim poplavama diljem Hrvatske, danas je zagrebačku gradsku upravu posjetio potpredsjednik turske asocijacije za pomoć i podršku Kimse Yok Mu Kemal Dadašoglu, u društvu s inicijatorom humanitarne akcije Ismailom Korkmazom, generalnim direktorom tvrtke Sjajna zvijezda.

Ovo je prvi putada naša humanitarna asocijacija pomaže hrvatskim građanima, napomenuo je potpredsjednik Kimse Yok Mua Kemal Dadašoglu, naglasivši da im je uvijek drago kada mogu pomoći, a, u konkretnom slučaju, zadovoljni su što poplave u Hrvatskoj nisu bile katastrofalnih razmjera.

Zahvalivši gostima na plemenitoj nakani i pomoći, kao i svima koji su doprinijeli realizaciji ove akcije, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je najveće bogatstvo ljudska velikodušnost i da smo sretni kada smo u prilici da možemo davati. Ovakve geste, zaključio je gradonačelnik, dobar su temelj za zbližavanje i razvitak suradnje između dvaju naroda, a građani prijateljske zemlje uvijek mogu računati na pomoć Zagreba, ako im ikad zatreba.

Na inicijativu zagrebačkoga gradonačelnika osiguran je prihvat, skladištenje i daljnja distribucija pristigle pomoći u krajeve Hrvatske kojima je ona najpotrebnija. Distribucija će se odvijati preko hrvatskih humanitarnih organizacija Crvenog križa Grada Zagreba, Caritasa, Merhameta i Ustanove Dobri dom, budući da oni najbolje znaju kome i gdje je pomoć najviše potrebna, a čiji su predstavnici također prisustvovali susretu.

Kako se čulo, humanitarna asocijacija Kimse Yok Mu djeluje u sklopu civilne društvene organizacije Ujedinjenih naroda već osam godina, i to pod sloganom mi se nalazimo u svemu dobrom i lijepom što se čini u ime čovječanstva, a član je i Economic and Social Councila.

Nakon susreta u gradskoj upravi, gosti iz Turske obišli su nedavno otvoreno Prenoćište Kosnicu, kao jedan od primjera brige Grada o onima koji su iz bilo kojega razloga ostali bez vlastitoga krova nad glavom, a u poslijepodnevnim satima predviđen je posjet Domu Crvenog križa na Sljemenu.


Gradske vijesti - 2011.