clanak False

Posjeta delegacije Grada Prištine

30.11.2011.

 POSJETA DELEGACIJE GRADA PRIŠTINE – razvijanje suradnje

U ZgForumu, novom prostoru Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, namijenjenom komuniciranju s javnošću, ugostili smo, kao organizatori ovog uzvratnog posjeta, delegaciju Grada Prištine: Luljetu Ceku-Sokoli, direktoricu Zavoda za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša, i Xhelila Bekteshija, direktora Zavoda za financije i imovinu. Cilj posjeta bio je daljnje promišljanje suradnje između Grada Zagreba, Ureda za strategiju i ostalih gradskih upravnih tijela, i Grada Prištine, te uključivanje, u ovoj fazi, Arhitektonskog fakulteta i Društva arhitekata Zagreba, te nekoliko tvrtki za čijom je ekspertizom iskazan interes.

 Kroz niz kratkih prezentacija i živu diskusiju koja je slijedila, gosti iz Prištine upoznali su se sa organizacijom i radom Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, nastajanjem i ulogom koju će imati ZgForum, a osobito sa zagrebačkom praksom strateškog planiranja i ZagrebPlanom kao njegovim ključnim dokumentom, zatim sustavom prostornog planiranja, zaštitom kulturne baštine kao razvojnim resursom, sustavom prostornih informacija i istraživanja, pitanjima prometa i iskustvima na EU projektima u kojima Ured sudjeluje, te imovinsko pravnim pitanjima koja su izložili kolege iz Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom. Sve su to teme koje su za nedavnog  posjeta delegacije Grada Zagreba Gradu Prištini, na čelu s gradonačelnikom, definirane kao teme od posebnog interesa, gdje iskustva Grada Zagreba mogu biti dragocjeno usmjerenje.

Razgovorima su se pridružili i dekan Arhitektonskog fakulteta, prof. Boris Koružnjak i predsjednik Društva arhitekata Zagreba, Damir Ljutić što je zasigurno početak suradnje između Grada Prištine i ovih dviju institucija, za kojom je s obje strane pokazana želja i interes.

Nakon organiziranog razgleda grada u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba i obilaska palače Dverce, prvi dan posjeta završio je svečanom večerom s Gradonačelnikom Grada Zagreba, gosp. Milanom Bandićem.

Drugi dan posjeta bio je rezerviran za obilazak renomiranih tvrtki.

Ovo događanje, kao svojevrsna generalna proba,  potvrdilo je kvalitetu prostora ZgForuma za odvijanje ovakvih i sličnih događanja.

Svečano otvorenje ZgFORUMA je 15. prosinca  u 19 sati, na adresi Gajeva 27.

 

Slika 1, slika 2, slika 3

 


Aktivnosti