clanak False

Postignut dogovor o nastavku suradnje Grada Zagreba, Tiska i Agrokora

25.04.2018.
Zajednička konferencija za medije Grada Zagreba, Agrokora i Tiska na temu postignutog sporazuma o daljnjoj poslovnoj suradnji održana je danas u Gradskoj upravi. 

Sudjelovali su Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika, ujedno i koordinatorica pregovora između Grada Zagreba i Grupe Agrokor, Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o., Ljuba Romčević Žgela, direktorica ZET-a d.o.o te Fabris Peruško, izvanredni povjernik Agrokora, Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika i Danko Duhović, predsjednik Uprave Tiska. Konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici zaposlenika i sindikata Tiska – Nada Poldrugač, predsjednica Radničkog vijeća, Tatjana Dretar, povjerenik sindikata grafičara u Tisku i Krešimir Tomašković, povjerenik sindikata novina.  

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sustavno provodeći socijalno osjetljivu i društveno odgovornu politiku Grada Zagreba, nakon brojnih, kontinuiranih, gotovo jednogodišnjih nastojanja tijekom pregovora s Tiskom i Agrokorom, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare - nastavak suradnje između Grada Zagreba i Agrokora. 

Time se osigurava očuvanje radnih mjesta zaposlenika Tiska, a istovremeno i egzistencija više od 3.500 radnika i njihovih obitelji na području cijele Hrvatske, od čega čak tisuću sa zagrebačkog područja – istaknuo je gradonačelnik Bandić, najavljujući ponovno u cijelosti aktiviranje prodajne mreže koja je zbog kompleksne situacije bila ponudom i uslugama ograničena.
 
Podršku takvim nastojanjima, još od početka pregovora započetih 28. lipnja prošle godine, iskazali su predstavnici zaposlenika i Uprave Tiska.

S obzirom na to da kroz 142 prodajna mjesta u gradu Zagrebu i 170 lokacija na kojima prodaje karte, Tisak ostvaruje oko 30 posto prihoda ukupne maloprodaje te osigurava više od tisuću radnih mjesta koja, osim prodavača, uključuju i zaposlenike u  distribuciji, logistici i administraciji. Smanjenje prodajnih lokacija u gradu Zagrebu Tisku bi prouzročilo ozbiljne poslovne probleme te gubitak velikog broja radnih mjesta za više od tri i pol tisuće zaposlenika, naglasio je gradonačelnik, dodajući kako bi veće smanjenje broja prodajnih lokacija u Zagrebu ugrozilo i distribuciju tiskovina, a posljedično i cjelokupnu industriju novinskih izdavača i grafičke industrije, čega je Grad Zagreb, kao društveno odgovoran, duboko svjestan. 

Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora povodom postignutog Sporazuma o nastavku suradnje rekao je: Prije svega želim zahvaliti gradonačelniku Milanu Bandiću na realizaciji ovog sporazuma, za koji vjerujem da su sve njegove odredbe u najboljem poslovnom interesu obje strane i koji je od sistemskog značaja za dugoročnu održivost poslovanja Tiska. Agrokor i Grad Zagreb, osim suradnje Tiska i trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, stratešku suradnju ostvaruju i u drugim područjima. O nastavku ove suradnje izravno ovisi velik broj radnih mjesta i to ne samo na području Zagreba. Važnost sporazuma koji smo danas predstavili najbolje se očituje u činjenici da je Grad Zagreb, odnosno Zagrebački holding i ZET, jedan od najvažnijih poslovnih partnera Tiska i zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću to će i ostati – na zadovoljstvo svih korisnika usluga i zaposlenika Tiska. 

Predsjednica radničkog vijeća Nada Poldrugač zahvalila je gradonačelniku Milanu Bandiću i izvanrednom povjereniku Fabrisu Perusku na iznimnom angažmanu kako bi se očuvala radna mjesta u Tisku, što je u obostranom interesu.
 

Gradske vijesti - 2018.