clanak False

Predstavnici DVD-a Maksimir kod gradonačelnika

Predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir uručili su, jutros, gradonačelniku Milanu Bandiću plakete u znak zahvale za kontinuiranu podršku vatrogastvu u Zagrebu, a u povodu obilježavanja 80-te obljetnice Društva. Kratka svečanost počela je stavljanjem lente s imenom gradonačelnika na zastavu DVD-a, a završila dodjelom plaketa.
07.06.2011.


Predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir uručili su, jutros, gradonačelniku Milanu Bandiću plakete u znak zahvale za kontinuiranu podršku vatrogastvu u Zagrebu, a u povodu obilježavanja 80-te obljetnice Društva. Kratka svečanost počela je stavljanjem lente s imenom gradonačelnika na zastavu DVD-a, a završila dodjelom dviju plaketa: jednom za Ured gradonačelnika, a drugom za gradonačelnika.

Zahvalivši gradonačelniku za sve što je učinio za profesionalno i dobrovoljno vatrogastvo u Zagrebu, predsjednik DVD-a Maksimir Franjo Kelbas podsjetio je, među ostalim, da im je gradonačelnik Bandić u presudnom trenutku doslovce pomogao da opstanu. Danas DVD Maksimir funkcionira u privremenom smještaju koji, istina, zadovoljava njihove potrebe, ali, s obzirom na svesrdnu podršku grada, baš kao Jakuševec, Šestine i Dubrava, tako će i DVD Maksimir u konačnici imati svoj vatrogasni dom. Također, zagrebački će vatrogasci sljedeće godine dobiti i vozilo s visokim ljestvama koje dosižu i do najvišeg kata nebodera, a koje nedostaje u njihovu voznome parku.

Na prijemu kod gradonačelnika, čulo se i to da je DVD Maksimir Zagreb osnovan 1931. godine u Zagrebu u Vatrogasnom domu u današnjoj Fijanovoj ulici. Gosti su se pohvalili i podatkom da u  zadnjih dvadesetak godina redovito osiguravaju sve važne koncerte, nogometne utakmice i događaje na stadionu Maksimir, te da zadatke izvršavaju odgovorno i profesionalno. 

Osim gradonačelnika sa suradnicima, susretu u gradskoj upravi prisustvovali su i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić te zapovjednik DVD Maksimir Mato Antonić.


Gradske vijesti - 2011.