clanak False

Prijem za sudionike Međunarodne arhitektonske radionice

Sudionike Međunarodne arhitektonske radionice Turistički krajolici Zagreba, koja se održava od 18. do 22. travnja i na kojoj sudjeluju profesori i studenti s fakulteta u Barceloni, Lisabonu, Milanu i Zagrebu,primio je, u palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić.
21.04.2011.

Međunarodna arhitektonska radionica Turistički krajolici Zagreba održava se u Zagrebu od 18. do 22. travnja u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog muzeja arhitekture te Grada Zagreba - Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj. U radionici sudjeluju profesori i studenti s fakulteta u Barceloni, Lisabonu, Milanu i Zagrebu. Uz radionicu je, u četvrtak 21. travnja, održan i jednodnevni tematski simpozij na Arhitektonskom fakultetu.

Tema radionice su urbane transformacije teritorija Grada Zagreba, u svjetlu činjenice da rastuća turistička ekonomska grana može biti jedan od glavnih pokretača gradskog razvoja. Konkretni zadaci bave se sjevernim dijelom Zagreba, tj. tri potencijalna itinerera - park šume centra, pojas podsljemenskih naselja i dolina te hrbat i vršno područje Sljemena.

Na jednodnevnom simpoziju predavanja su održali: Francesco Muñoz (Observatory of Urbanisation and the Master on Landscape Project and Management (Universitat Autonoma de Barcelona)), João Ferreira Nunes (PROAP - Estudos e Projectos de Arquitectura Paisagista, Lisboa) i Manuel Ruisanchez (Ruisanchez Arquitectos/ Universitat Politècnica de Catalunya).

Uz svu potporu koju je Grad Zagreb pružio ovom skupu u organizacijskom smislu, gradonačelnik Milan Bandić za sudionike radionice i simpozija pripremio je prijem u palači Dverce.


Gradske vijesti - 2011.