clanak False

Prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

19.04.2017.

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom Grad Zagreb posebnu je pažnju posvetio prijevozu djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom kroz organiziranje i provođenje prijevoza posebno opremljenim kombi vozilima.

Provođenje prijevoza povjereno je Zagrebačkom električnom tramvaju d.o.o. Trenutno je na raspolaganju 35 kombi vozila, 20 za prijevoz osoba s invaliditetom i 15 za prijevoz djece s teškoćama u razvoju.

Prijevoz se obavlja temeljem Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13, 25/13, 2/17) te Pravilnika o obavljanju prijevoza djece s teškoćama u razvoju i Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom unutar administrativnih granica grada Zagreba.
 
 
a) Prijevoz djece s teškoćama u razvoju
Prema Pravilniku o obavljanju prijevoza djece s teškoćama u razvoju, prijevoz se organizira kao javni prijevoz koji nije linijski, od mjesta njihovog stanovanja ili lokacija u njihovoj blizini do vrtića, osnovnih škola te do ustanova socijalne skrbi koje pružaju socijalne i rehabilitacijske usluge za djecu s teškoćama u razvoju kojima je Grad Zagreb osnivač.                                                                                                                  
Prijevoz posebno opremljenim kombi vozilom prema ovom Pravilniku mogu koristiti isključivo djeca s teškoćama u razvoju koja se kreću pomoću invalidskih kolica s prebivalištem na području Grada Zagreba, na osnovu preporuke Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.
 
b) Prijevoz osoba s invaliditetom
Na osnovu Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom, prijevoz mogu koristiti isključivo osobe s invaliditetom koje se kreću pomoću invalidskih kolica s prebivalištem na području Grada Zagreba, na osnovu preporuke Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 01/616 618901/610 1236