clanak False

Publikacija o pristupačnosti

19.04.2017.

Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje svojim sugrađanima koji zbog različitih oštećenja trebaju snažniju podršku društva kako bi uspješno realizirali svoje ukupne potencijale i svoja osobna i profesionalna postignuća upotrijebili za dobrobit cijele zajednice. Radi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, rješavanja svakodnevnih životnih problema i ublažavanja posljedica invaliditeta, Grad Zagreb je u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) izradio publikaciju o pristupačnosti Vodič za osobe s invaliditetom kroz Grad Zagreb.

Publikacija sadrži snimku stanja 2455 objekata i površina s obzirom na njihovu dostupnost osobama s različitim vrstama oštećenja s pripadajućim stupnjem prilagođenosti. Klikom na fotografiju ispod, istu je moguće preuzeti u pdf formatu:

(pdf)

Publikacija  iz 2012. godine, poput predhodnih, pored snimke stanja sadrži i informacije o temeljnim zakonskim propisima, njihovu provođenju i ostvarivanju prava iz socijalne i zdravstvene skrbi, mirovinskog osiguranja, rada, zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije te obrazovanja i prometa, kao i popis organizacija i udruga osoba s invaliditetom s kratkim prikazom djelovanja i druge korisne informacije i obavijesti. Klikom na fotografiju ispod, istu je moguće preuzeti u pdf formatu:

(pdf)

 

Nakon prvog izdanja 2001. godine, 2007. je, u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske-SOIH, izdano drugo izdanje publikacije o pristupačnosti. Pored snimke stanja sadrži i informacije o temeljnim zakonskim propisima, njihovu provođenju i ostvarivanju prava iz socijalne i zdravstvene skrbi, mirovinskog osiguranja, rada, zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije te obrazovanja i prometa. Poseban dodatak publikaciji čini popis organizacija i udruga osoba s invaliditetom s kratkim prikazom djelovanja i druge korisne informacije i obavijesti. Klikom na fotografiju ispod, istu je moguće preuzeti u pdf formatu:

 


                                                                                                                                             
     (pdf)