clanak False

Pročelnik Kojić primio osvajače zlatne medalje sa 20. europskog klupskog šahovskog prvenstva za gluhe

Pročelnik Gradskog ureda za financije, Slavko Kojić, primio je danas u gradskoj upravi, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predstavnike Šahovskog kluba gluhih „Silent“, osvajače zlatne medalje na 20. europskom klupskom šahovskom prvenstvu održanom od 8. do 13. lipnja u Engleskoj.
20.06.2011.

Pročelnik Gradskog ureda za financije, Slavko Kojić, primio je danas u gradskoj upravi, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predstavnike Šahovskog kluba gluhih „Silent“, osvajače zlatne medalje na 20. europskom klupskom šahovskom prvenstvu održanom od 8. do 13. lipnja u Engleskoj. Pročelnik je naglasio kako su gradski čelnici ponosni na njih te kako ih iznimno raduje ovaj veliki uspjeh koji su šahisti postigli na Europskom prvenstvu. Kao sportaš znam da nema ljepšeg osjećaja od onog kad dobijete nagradu za ono što ste postigli, ali i da, kako vrijeme prolazi zadovoljstvo biva sve veće, poručio je pročelnik.

Uz pročelnika Kojića, prijemu su prisustvovali i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te pomoćnica pročelnika za osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić. Grad Zagreb posebnu pozornost posvećuje osobama s invaliditetom i ulaže velike napore kako bi Zagreb bio i ostao „Grad jednakih mogućnosti“ kako i priliči jednoj metropoli – naglasila je pročelnica Fortuna čestitavši šahistima na njihovom uspjehu.

U ime gostiju, na prijemu se zahvalio Mario Lušić, predsjednik Športskog saveza gluhih koji je gradskim čelnicima predstavio natjecatelje koji su u Liverpoolu prekinuli petnaestogodišnju dominaciju Ukrajinaca, te napomenuo kako je ovo iznimno velik uspjeh, posebice kada se uzme u obzir da je naša momčad pobijedila jake predstavnike iz šahovskih zemalja poput Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i drugih zemalja koje uobičajeno slave na ovako jakim natjecanjima. Osim o netom završenom Prvenstvu, bilo je govora i o problemima vezanim uz prostor u kojem klub djeluje. Pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco rekao je da će se učiniti sve u okviru mogućnosti kako bi se našlo zadovoljavajuće rješenje.


Gradske vijesti - 2011.