clanak False

Radionica o razvojnoj strategiji Zagreba

Zagreb se ne može razvijati samo unutar svojih teritorijalno-administrativnih granica, već se mora razvijati zajedno s Zagrebačkom županijom i Krapinsko-zagorskom županijom, čulo se danas, na otvaranju druge radionice za utvrđivanje vizije i strateških ciljeva u sklopu realizacije ZagrebPlana, razvojne strategije Grada Zagreba.

02.02.2011.

 

(Hina) - Zagreb se ne može razvijati samo unutar svojih teritorijalno-administrativnih granica, već se mora razvijati zajedno s Zagrebačkom županijom i Krapinsko-zagorskom županijom, rekla je danas pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić-Bruvo na otvaranju druge radionice za utvrđivanje vizije i strateških ciljeva u sklopu realizacije ZagrebPlana, razvojne strategije Grada Zagreba.

Veselić-Bruvo je istaknula kako je tema današnje radionice vizija razvoja Zagreba do 2030., a nakon toga dolazi definiranje strateških ciljeva, prioriteta i mjera. Napomenula je da će se kao razvojni prioriteti definirati ono što je Zagrebu potrebno, upozorivši kako se za ono što ne bude zapisano u prioritetima neće moći dobiti sredstva iz europskih strukturnih fondova. Izuzetno važnim ocijenila je potrebu ravnomjernog razvoja, ne samo Zagreba, već cijele Hrvatske.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao predsjednik Radne skupine za izradu ZagrebPlana - razvojne strategije Grada Zagreba, rekao je kako model provedbe upravljačkog, gospodarskog, urbanističkog i socijalnog preporoda Grada Zagreba treba pretočiti u viziju. Pozvao je sve koji tome mogu pridonijeti, da se pridruže projektu i daju svoje prijedloge.

Direktorica Instituta za međunarodne odnose Sanja Tišma rekla je kako će Zagreb uskoro dobiti svoju razvojnu strategiju u skladu s Zakonom o regionalnom razvoju te će imati osnovu plasirati projekte na europske fondove.

Radionicu su organizirali Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, uz podršku Instituta za međunarodne odnose, a na njoj sudjeluju članovi Radne skupine i njihovi zamjenici iz upravnih tijela Grada, stručnjaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, te stručnjaci iz ministarstava, Sveučilišta i Hrvatske gospodarske komore.


Gradske vijesti - 2011.