clanak False

Radionica „Pričam ti priču“

17.02.2012.

 „Pričam ti priču“

Radionica „Pričam ti priču“, održana u prostoru ZgForuma 17. veljače 2012, novi je korak u dugogodišnjoj suradnji Gradskog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada i Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Jedna od temeljnih zadaća rada i djelovanja Udruge je edukacija roditelja djece sa teškoćama u razvoju, kao i slijepih osoba – korisnika pasa vodiča. Zahvaljujući odgovarajućoj opremljenosti i fizičkoj dostupnosti ZgForuma, Udruga je prostor prepoznala kao primjereno mjesto za održavanje ovakve radionice na kojoj sudjeluju osobe sa invaliditetom ili roditelji djece sa teškoćama u razvoju.

Cilj radionice „Pričam ti priču“ jest oživljavanje često zanemarene tradicije pripovjedanja priča najmlađima, u funkciji odgoja i obrazovanja. Dječja književnost je upravo jedan od najučinkovitijih načina da se kod djece probudi mašta, objasne društveni odnosi i pravila, razviju moralna načela, ali i prihvaćaju različitosti.

Pripovjedanje priča , kojima su jezik i stil prilagođeni uzrastu i intelektualnim sposobnostima djece sudionika, obogaćemo muzičkom pratnjom kreativnih instrumenata, a bio je tu i didgeridoo,  te igrom didaktičkim igračkama, stvorilo je u Zgforumu doista upečatljiv audio – vizualni doživljaj.

Druženje odraslih, djece, ali i pasa, na radionici „Pričam ti priču“ samo je prvi u nizu mozaičnih programa koje Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u suradnji sa Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada ima namjeru organizirati u ZgForumu, a sa ciljem promicanja društvenih jednakosti i edukacije u ophođenju sa osobama s invaliditetom i posebnim potrebama.

 

slika 1, slika 2, slika 3, slika 4, slika 5, slika 6


Aktivnosti