clanak False

Šest novih specijaliziranih vozila u službi podružnice Vodoopskrba i odvodnja

10.01.2020.
Pred upravnom zgradom podružnice Vodoopskrba i odvodnja u Folnegoićevoj ulici danas je predstavljeno šest novih specijaliziranih vozila za čišćenje kanalizacija i slivnika.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot je objasnio da su u prosincu prošle godine nabavljena četiri vozila, jedan manji „sprinter“ za ispiranje kanala i tri slivničara za usisavanje, a početkom ove godine isporučena su još dva specijalna kombinirana vozila za ispiranje kanala. Cilj nam je bio obnoviti vozni park koji je star preko 20 godina. Na taj način poštuju se standardi koje mora pružiti Vodoopskrba i odvodnja pri isporuci zdravstveno ispravne vode kao i održavanja mreže otpadnih voda. Dodao je da je u postupku nabava dodatnih sedam specijaliziranih vozila koja bi trebala biti isporučena do listopada ove godine.

Predstavljanju novih vozila nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će novi specijalni kamioni, kao i oni koji će uskoro doći, sigurno olakšati posao djelatnicima ViO, smanjiti onečišćenja u gradu i poboljšati životne uvjete građana.

Kako se čulo, Vodoopskrba i odvodnja na području od 800 četvornih metara obavlja djelatnost isporuke zdravstveno ispravne vode za piće kroz mrežu dugu 3 500 km kilometara te uslugu odvodnje otpadnih voda s mrežom u dužini od 2 200 km.

Gradske vijesti - 2020.