clanak False

Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Na Skupštini Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, konzultantica Projekta LPZ-a Heidelor Ratghen pohvalila je rad i rezultate, naglasivši da je mnogo učinjeno u kratkom razdoblju i da se iz toga vidi da se radi s puno entuzijazma.
08.06.2011.


U šest mjeseci od kako je potpisan Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje između Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, u kojem djeluje 39 udruženih partnera, napravilo je značajan posao kako Strategija za razvoj ljudskih potencijala ne bi ostala samo mrtvo slovo na papiru, naglasio je na današnjoj Skupštini LPZ, u Tribinama grada Zagreba, njezin predsjednik Miro Laco.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pozdravljajući sudionike, istaknula je da je i ovo jedan od pokazatelja da Grad Zagreb preferira partnerske odnose i uvažava najbolja europska iskustva, te da će se u provođenju mjera i aktivnosti iz Strategije još više oslanjati na sredstva EU fondova.

Kako se čulo, tri tematske skupine: gospodarstvo, tržište rada i aktivna socijalna politika bile su glavni temelj za pripremu strategije, a od prosinca prošle godine održano je 18 radnih sastanaka i sjednica, doneseno 17 mjera i 100 aktivnosti za ostvarivanje tih mjera, kao i 14 prijedloga projektnih ideja.

Ciljevi rada LPZ-a su povećavanje konkurentnosti gospodarstva i zaposlenosti, razvoj uravnoteženog tržišta rada, te razvoj i uspostava socijalne politike, rekao je predsjednik Miro Laco, dodavši da se i obrazovni sustav mora prilagoditi, odnosno uskladiti s tržištem rada, a jedna od bitnih stvari je i zapošljavanje radno sposobnih osoba koji su korisnici socijalne pomoći, osposobljavanje za rad osoba s invaliditetom, te razvijanje mehanizama za njihovu zaštitu.

Na kraju Skupštine, konzultantica Projekta Lokalna partnerstva za zapošljavanje Heidelor Ratghen pohvalila je rad i rezultate LPZ-a, naglasivši da je mnogo učinjeno u kratkom razdoblju i da se iz toga vidi da se radi s puno entuzijazma.


Gradske vijesti - 2011.