clanak False

Stipendije za učenike i studente slabijeg socijalnog stanja

Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa, koje se ove godine dodjeljuju četvrti put, gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas 13-orici učenika i 13-orici studenata...
30.03.2011.

 

Stipendija Grada Zagreba, koju primam zadnje tri godine, puno mi znači i uvelike mi je pomogla da ustrajem jer, iako mnogi od nas imaju sposobnosti i volje, financijska situacija nam otežava školovanje, riječi su kojima je, u ime stipendista, Gradu zahvalila Ilirjana Ame, apsolventica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Ovu vrstu stipendije Grad Zagreb dodjeljuje četvrti put, a ugovore za tekuću školsku/akademsku godinu, 13-orici učenika i 13-orici studenata slabijeg socijalnog statusa uručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Čestitavši mladim ljudima na trudu i rezultatima, na temelju kojih su i dobili stipendije, zagrebački im je gradonačelnik poručio da nastave s uspjesima u školovanju, a da će ih Grad i dalje svesrdno podupirati jer su to, kako je rekao, itekako zaslužili.

Inače, kako se čulo, stipendija se dodjeljuje na godinu dana, a dosad su dodjeljene 82 stipenije učenicima i studentima slabijeg imovinskog statusa, koji tako mjesečno dobivaju 1.246,80 kuna (učenici), odnosno 1870,20 kuna (studenti).

Svečanosti dodjele prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, te predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Štefica Karačić.


Gradske vijesti - 2011.