clanak False

Stipendije za učenike strukovnih škola

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je 97 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima prvih razreda srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.

18.02.2011.


Gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas, u Staroj gradskoj vijećnici, 97 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima prvih razreda srednjih strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.

Naglasivši pritom da Grad već godinama kontinuirano ulaže u razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva te, na tome tragu, osmu godinu zaredom dodjeljuje stipendije učenicima srednjih strukovnih škola, gradonačelnik je dodao da je to još jedan način ulaganja u budućnost našeg obrtništva i mlade naraštaje.

Kako se čulo, u proteklih osam godina izdvojeno je preko 34 milijuna kuna na stipendije za koje je pravo ostvarilo 1266 učenika, a u ovoj će godini Grad Zagreb, s nešto više od četiri milijuna kuna, financirati 347 stipendija od čega 118 za učenike trećih razreda (1.500,00 kn mjesečno), 132 za učenike drugih razreda (1.200,00 kuna mjesečno) i danas dodijeljenih 97 za učenike prvih razreda (900,00 kuna mjesečno).

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Obrtničke komore Zagreb, Gospodarske komore Zagreb, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, ravnatelji škola i, naravno, roditelji.


Gradske vijesti - 2011.