clanak False

Susret gradonačelnika Mainza i Zagreba

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u službeni posjet izaslanstvo grada Mainza, predvođeno gradonačelnikom Jensom Beutelom.

16.09.2011.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u službeni posjet izaslanstvo grada Mainza, predvođeno gradonačelnikom Jensom Beutelom.

Zahvalivši gostima na dosadašnjoj suradnji i zaželjevši im dobrodošlicu, gradonačelnik Bandić je naglasio da je najstarije službeno prijateljstvo Zagreba upravo ono s Mainzom, te da je međusobna razmjena iskustava u ovom trenutku važnija nego ikada, s obzirom na skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Gradonačelnik Beutel je istaknuo da je ohrabrujuće čitati o sve većoj potpori hrvatskih građana za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te da će taj korak još više učvrstiti veze između dvaju gradova i jamčiti uspješan nastavak 44- godišnje suradnje. Također je napomenuo da gospodarska suradnja između Njemačke i Hrvatske ima dugu tradiciju te da su njemačke tvrtke jako dobro zastupljene u hrvatskoj prijestolnici.

Glavne teme današnjeg razgovora bile su infrastruktura, gospodarstvo i zbrinjavanje otpada, u čemu je Mainz među vodećim središtima u Europi. Aktualna gradilišta i unapređenje zagrebačkih prometnica izazvalo je posebno zanimanje gostiju koji su pohvalili razvitak Zagreba u zadnjih desetak godina, napomenuvši da Mainz može dosta toga naučiti od svojih zagrebačkih kolega.

Bilo je govora i o unapređenju odnosa na administrativnom području te o iskustvima u upravljanju javnim poslovima u oba grada, a dogovoren je i nastavak suradnje gradskih ureda i razmjena informacija s ciljem da se sustav gradske uprave optimizira i prilagodi modernim načinima rada.

Na kraju sastanka dogovoreno je i to da će u roku od godinu dana delegacija Zagreba, zajedno s gospodarstvenicima, službeno posjetiti Mainz kako bi analizirali rezultate i nastavili prijateljske odnose na obostranu korist i dobrobit.


Gradske vijesti - 2011.